BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖZEL ÖDÜLÜ ALDI!
SONER YALÇIN, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖZEL ÖDÜLÜ ALDI

ÇGD Bursa Şubesi’nin kurucu başkanı Yılmaz Akkılıç’ın geleneksel hale getirdiği toplumsal mücadeleye katkı ödülleri sahiplerine verildi.

Düzenlenen ödül töreninde 25′inci Yıl Basın Özgürlüğü Özel Ödülü Odatv.com İmtiyaz Sahibi ve Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın’a, Genç Kalemler Ödülü Hakan Göçmez’e, Kent Kültürüne Hizmet Ödülü Mümin Ceyhan Kütüphanesi’ne, Özel Akademik Ödül Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Sarphan Uzunoğlu’na, Demokratik Katılım Ödülü Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’e, Spor Ödülü ise Bursa’nın ilk ve tek ampute spor kulubü olan Bursagücü Ampute Spor Kulübü’ne verildi.

ÇGD bu yıl ilke kez çevre ödülünü kara ödül olarak verme kararı aldı. ‘Kara Ödül’ün Bursa ovasında kömürlü termik santral kurmak isteyen DOSAB yönetimine ve İnegazi Çimento Fabrikası yetkililerine verildiği duyuruldu.

ÇGD: "AYKIRI SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gecenin açılış konuşmasını yapan ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, hiçbir iktidarın bugünkü AKP iktidarı kadar zorba olmadığını ifade ederken medyanın AKP iktidarları döneminde kirli ilişkilerle yönetildiğini söyledi. “Berlusconi medya patronuylen başbakan oldu” diyen Baysal, “Recep Tayyip Erdoğan ise başbakanken medya patronu oldu” diye konuştu. İktidarın medya üzerindeki baskısını eleştiren Baysal, “ÇGD olarak aykırı ses olmaya devam edeceğiz” dedi ve ÇGD'nin yeni medya düzenine başkaldırışın adı olduğunu ifade etti. 

"BU İKTİDAR CEZAEVİNE ATILAN GAZETECİ KONUSUNDA KENDİ REKORUNU GEÇTİ”  

ÇGD Bursa tarihini anlatan filmin ardından geçilen ödül töreninde ÇGD 25’nci yıl Basın Özgürlüğü Ödülü ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay tarafından Soner Yalçın’a verildi. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, hiçbir dönemde bu kadar acımasız, zalim ve hukuk dışı bir iktidar olmadığını söyleyerek, hükümeti eleştirdi. Çok sayıda gazetecinin cezaevine atıldığını belirten Abakay şöyle konuştu:

"Bu iktidar cezaevine atılan gazeteci konusunda kendi rekorunu geçti. 100’ü aşkın gazeteci cezaevindeydi. Hala 18 gazeteci KCK davasından içeride. Bu gazeteciler düşünce ve basın özgürlüğünü dışarıdakilerden daha fazla savundular. Basın özgürlüğü sıralamasında dünyanın en geri ülkeleri arasına sokuldu. Bu dönemde genetiği değiştirilmiş gazeteciler ortaya çıktı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, her dönemde basın özgürlüğünü savunan bir dernek olarak görevinin başında."

YAYIN YASAĞINA TEPKİ

Meclis’te dört eski bakan hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili yayın yasağı uygulanmasını da eleştiren Abakay, Başbakan’ın yasaklarla anılmak istemediklerini söylemesine rağmen, kararı alan komisyon başkanının ve milletvekillerinin AKP olduğunu söyledi. Mısır’da üç El-Cezire muhabirinin ağır cezalarla yargılandığını da hatırlatan Abakay, "Diktatörlük her yerde aynı yöntemi uyguluyor. Diktatörler her yerde aynı ama, hiçbir diktatör yatağında normal ölmedi" diye konuştu.

SONER YALÇIN: “BEDELİ NEYSE ÖDEMEYE HAZIRIZ”

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın ödül için teşekkür ederek, mesleğini Uğur Mumcu, Mustafa Ekmekçi ve o kuşaktan öğrendiğini belirtti.

 

Yalçın şunları söyledi:

"Bizi bir arada tutan hakikate olan aşktır. Biz gerçeği hiçbir zaman eğip bükmedik. Kim bir haksızlığa uğrarsa uğrasın bu Recep Tayyip Erdoğan da olsa, Kemal Kılıçdaroğlu da olsa, halkımızdan bir insan da olsa biz onun yanında dururuz. Gerçeği savunduğumuz için onun yanında dururuz.  Bunun bedeli neyse ödemeye dün de hazırdık, bu gün de hazırız. Türkiye’de gazetecilik yapmak zor. Şeytanla özdeşleştirilirsiniz. Fakat her gazetecinin kendisine şunu inandırması gerekir. 'Biz kendimizi hiçbir iktidara, cemaate, partiye, örgüte beğendirmek zorunda değiliz. Böyle bir zorunluluğumuz yok bizim."

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Törende, Kent Kültürüne Hizmet Ödülü Mümin Ceyhan Kütüphanesi’ne, Eğitime Katkı Ödülü yaşamını yitiren hayırsever işadamı Osman Köseoğlu’na, Demokratik Katılı Ödülü Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’e, Akademik Özel Ödülü Sarphan Uzunoğlu’na, Bursa Tanıtımına Katkı Özel Ödülü Eser Yenenler’e, Genç Kalem Ödülü Hakan Göçmez’e, Çevre Özel Ödülü 'Kara Ödül' başlığı ile Demirtaş Organize Sanayi yönetimi ve İnegazi Çimento fabrikasına, Spor Özel Ödülü ise Bursagücü Ampute Spor Kulübü’ne verildi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MUSTAFA DESTİCİ ÖZÜR DİLEDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı...

Haberi Oku