CİHAN-AFP İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
CİHAN HABER AJANSI İLE AFP ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI 

Cihan Haber Ajansı ile AFP arasında işbirliği anlaşması...

Küresel bir haber ajansı olma hedefiyle faaliyetlerine devam eden Cihan Haber Ajansı (Cihan), dünyaca ünlü Fransız haber ajansı AFP ile işbirliği anlaşması imzaladı. 

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ile AFP Başkanı ve CEO'su Emmanuel Hoog, Cihan’ın İstanbul merkez binasında düzenlenen törende anlaşmaya birlikte imza koydu.

Anlaşmayı Cihan’a değerlendiren AFP Başkanı ve CEO'su Hogg, Türkiye'nin dünyada çok önemli bir haber unsuru haline geldiğini söyledi. AFP CEO’su, “Yaptığımız bu anlaşma, Türkiye'de daha çok tanınmamız açısından da çok önemli.” dedi. AFP'nin haber zenginliğinden ve gazetecilik tecrübesinden yararlanacaklarını ifade eden Cihan Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ise “Türkiye'deki olayların daha doğru biçimde dünyaya yansıması konusunda da bu iş birliğinin faydası olacaktır” diye konuştu.

HOOG: BU ANLAŞMAYLA HABER KALİTEMİZ ARTACAK 


İmza töreni için İstanbul'a gelen ve anlaşmadan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Emmanuel Hoog, bu aşamada işbirliğinin karşılıklı görüntü paylaşımını kapsadığını ve daha sonra farklı alanlara yayılabileceğini kaydetti. 

Hoog, “Anlaşma ile özellikle Türkiye'yle ilgili olarak karşılıklı video paylaşımını artırmayı hedefliyoruz. AFP dünyadaki en büyük haber ajanslarından biri. Biz haber sunuşumuzla haberde yeni bir dijital devrim yapmayı amaçlıyoruz. Video önceden de olan bir şeydi; ama sayısı gittikçe artıyor. Günlük yaklaşık 200 video geliyor dünyanın her yerinden. Bu anlaşma bizim operasyon gücümüzü ve kalitemizi artıracak.” ifadelerini kullandı.

Cihan Haber Ajansı’nın dünyada birçok medya kurumu ve önemli haber ajanslarıyla benzer işbirliği anlaşmaları imzaladığını hatırlatan Abdülhamit Bilici de, “Daha önce Rusya'dan RIA Novosti ile bir anlaşmamız vardı. Geçtiğimiz aylarda Çin haber Ajansı Xinhua ile anlaşma imzaladık. Hindistan'da önemli bir ajansla işbirliğimiz verimli şekilde devam ediyor.” diye konuştu. Türkiye'nin her noktasında muhabirleri bulunduğunu belirten Bilici, Cihan'ın dünyada da yaklaşık 90 ülkedeki muhabirleriyle güçlü bir haber zenginliğine sahip olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN DAHA İYİ ANLAŞILMASINA KATKIDA BULUNACAK

AFP'nin anlaşma sayesinde Cihan Haber Ajansı’nın Türkiye'nin yanısıra dünyada güçlü olduğu yerlerdeki haberlerinden yararlanacağını belirten Bilici, “Özellikle AFP'nin iyi olduğu yerler var. Biz de oralarda onların videolarından faydalanmış olacağız. Zaten şu an işbirliği karşılıklı olarak başlamış durumda ve her iki taraf da haber konusundaki bu çalışmadan oldukça memnun. Taraflar böylece birbirlerinin eksik yanlarını kapatıyorlar. Bizim açımızdan hem bu haber açığını kapatmak hem de köklü bir ajans olan AFP'nin tecrübelerinden, habercilik konusundaki birikimlerinden yararlanmak önemli. Anlaşma, eğitim, fotoğraf gibi yeni alanlarla daha da geliştirilebilir.” açıklamasında bulundu.

İşbirliğinin, Türkiye'deki haberlerin dünyaya daha doğru yansıtılması konusunda da faydası olacağını düşündüğünü belirten Bilici, “AFP dünya çapındaki haber ajanslarından biri ve çok sayıda abonesi var. Haberleri bizden alırlarsa bu birçok noktada Türkiye'nin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunur.” ifadelerini kullandı.

AFP Türkiye Şefi Philippe Alfroy ve AFP Satış Direktörü Sabrina Rossi’nin de iştirak ettiği imza töreni sonrası yetkililer birlikte öğle yemeği yedi. 

AFP heyeti daha sonra Feza Gazetecilik ve Cihan Haber Ajansı merkez binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MUSTAFA DESTİCİ ÖZÜR DİLEDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı...

Haberi Oku