MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, BLÖF YAPMAYA DEVAM EDİYOR!..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Kasım 2017’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Yunan işgali altında olan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı hakkında ilginç iddialarda bulunmuş, Kardak krizinden sonra adaların fiili ve hukuki statüsünde hiçbir değişim olmadığını iddia ederek fiili durumun yani işgalin 1996’dan önce oluştuğunu iddia etmişti. Çavuşoğlu, kendi dönemlerinde hiçbir gelişme olmadığını da iddia etmişti.

Çavuşoğlu’na, toplam 15 soru sormuş ve Çavuşoğlu’ndan, iddialarında ciddiyse ve blöf yapmıyorsa, soruların tamamına, kıvırmadan, saptırmadan, iskân ile işgal kavramlarını birbirine karıştırmadan 14 Aralık 2017 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevap vermesini beklemiştik. Ancak Çavuşoğlu bugüne kadar cevap vermedi ve iddia ettiği belgeleri kamuoyu ile paylaşmadı, paylaşamadı. Çavuşoğlu’nun blöf yaptığı ortaya çıktı.

Çavuşoğlu, 17 Aralık 2017’de TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Adaların 1996’dan önce işgal edildiği” iddiasını tekrarladı. Çavuşoğlu blöf yapmaya devam ediyor. Çavuşoğlu blöf yapmıyorsa, 1996’dan önce Türk adalarına yerleştirilen beş binden fazla Yunan askerinin fotoğraf ve video görüntülerini, Yunan top, uçaksavar, havan silahları ile zırhlı araçların fotoğraf ve video görüntülerini, Türk adalarına dikilen Yunan ve Bizans bayraklarının fotoğraf ve video görüntülerini, tarihleri ile birlikte Türk kamuoyuna açıklamak zorundadır.

Çavuşoğlu, “bizim dönemimizde hiçbir gelişme olmadı” diyor ama belgeler Çavuşoğlu’nu yalanlıyor. Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ile birlikte, 11 Aralık 2017’de, Aydın Hurşit Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret haberleri ile resim ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Aydın Hurşit Adası’nda konuşlu Yunan Askeri Üssünü ziyaret ederek işgalci Yunan askerleri ve milis askerlerini denetledi. Aydın Hurşit Adası’nın 1996’dan önce işgal edildiğini iddia eden Çavuşoğlu’na soralım; “adanın 1996’dan önce işgal edildiğini gösteren fotoğraf ve video görüntüleri ile belgesi nerede?”

 

Kammenos, Aydın Hurşit Adası’nda konuşlu Yunan Deniz Üssünü de ziyaret etti ve işgalci Yunan deniz askerlerini denetledi. Çavuşoğlu’na soralım; “Aydın Hurşit Adası’nda, 1996’dan önce Yunan Deniz Üssü var mıydı? Fotoğraf ve video görüntüleri ile belgesi nerede ?”

Kammenos, Aydın Hurşit Adası’ndaki Yunan Belediye Kütüphanesi’nin önünde, adada yaşayan sivil Yunan vatandaşları ile birlikte fotoğraf çektirdi. Çavuşoğlu’na soralım; Aydın Hurşit Adası’nda 1996’dan önce Yunan Belediye Kütüphanesi var mıydı? Fotoğraf ve video görüntüleri ile belgesi nerede?”

Aydın Hurşit Adası’na yerleştirilen top, uçaksavar, havan gibi ağır silahlar ve zırhlı araçların fotoğrafları 29 Ağustos 2017’de, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı. Çavuşoğlu’na soralım; Aydın Hurşit Adası’nda 1996’dan önce top, uçaksavar, havan gibi ağır silahlar ve zırhlı araçlar var mıydı? Fotoğraf ve video görüntüleri ile belgesi nerede?”

Çavuşoğlu, 17 Aralık 2017’de gündeme getirdiği iddialarını ispatlamak ve varsa elindeki belgeleri Türk kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Çavuşoğlu, 03 Ocak 2018 saat 17.00’ye kadar cevap veremez ve işgalin 1996’dan önce başladığını belgeleyemezse;

Başta kendisi olmak üzere 2004’ten bugüne kadar Başbakan, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı olarak görev yapanlar ile birlikte 31 Temmuz 2016’dan itibaren Milli Savunma Bakanlığı yapanlar, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını Yunan askerlerine alenen teslim ettiklerini ve vatana ihanet ettiklerini zımnen ve hukuken kabul etmiş olacaklardır.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87