NECDET ÖZEL NEREDEN KOŞUYOR?..

Anayasa Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in uyguladığı orduevi yasağının yasal dayanağının  bulunmadığı ve ifade özgürlüğüne müdahale edildiği gerekçesiyle şikayetçi Emekli Albay Hüsnü Şimşek’e 4 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. AYM’nin kararı sonrasında Hürriyet Gazetesine açıklama yapan Necdet Özel, “TSK Sosyal Tesislerine giriş yasağı tarafımızdan konulmuş keyfi bir uygulama değildir. Giriş yasağı kararı, şahsıma yöneltilen eleştiriler üzerine değil TSK manevi şahsiyetine yönelik söylemlerden dolayı kurumsal olarak verilmiş geçici bir karardır” dedi.

Necdet Özel kendisini aklamaya çalışıyor ancak akıntıya karşı kürek çekiyor. Balyoz’da verilen cezaların 09 Ekim 2013’te Yargıtay 9.Ceza Dairesi’nce onanmasının ardından, “Genelkurmay Başkanı neden konuşmuyor” eleştirileri üzerine Özel, “Kamu görevlisiyim” diyerek kendisini savunmuştu. Özel’in yaptığı açıklama üzerine Emekli Albay Hüsnü Şimşek, “Genelkurmay Başkanı’nın Balyoz açıklamasından sonra o koltukta 1 gün, 1 dakika daha oturmaması lazım” değerlendirmesi yapmıştı. Şimşek’in açıklaması doğrudan Necdet Özel’in şahsına yöneltilen eleştiri olmasına rağmen Özel bu eleştiriyi TSK manevi şahsiyetine yönelik söylem olduğunu iddia ederek konuyu saptırıyor.

Necdet Özel“Giriş yasağı kurumsal olarak verilmiş bir karardır” söylemi ile kendisini ele veriyor. TSK Sosyal Tesislerine giriş yasağı Genelkurmay Personel Başkanlığı’nda teşkil edilen bir kurul tarafından belirleniyor. Karar sürecinde Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanları da var. Başta Emekli Albay Hüsnü Şimşek olmak üzere çok sayıda milli, Atatürkçü ve kumpas karşıtı askeri personelin orduevine girişi, Korgeneral Metin İyidil, Korgeneral İlhan Talu ve Tümgeneral İshak Ceylan’ın teklifi ve Orgeneral Necdet Özel’in onayı ile yasaklandı. Türk kamuoyunun da yakından tanıdığı İyidil, Talu ve Ceylan, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra TSK’dan ihraç edildi. Necdet Özel, kurumsal dediği orduevi giriş yasağı kararlarını, İyidil, Talu ve Ceylan ile birlikte aldı.

15 Temmuz hain darbe girişimine katılan general ve amiraller, Necdet Özel döneminde terfi ettirildi. Darbe girişiminin önde gelen isimlerinden Semih Terzi de Özel’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde birinci sıradan Tuğgeneral rütbesine terfi etti.

TÜRK SAT KOMANDOSU’nun ORDUEVİNE GİRİŞİ YASAKLANIRKEN YUNAN SAT KOMANDOLARI VE YUNAN ASKERLERİNİN TÜRK TOPRAKLARINA GİRİŞİ SERBEST BIRAKILDI!..

Necdet Özel, 29 Temmuz 2011-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptı. Özel’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde, Kumpas davalarından yargılanan Kardak Kahramanı Türk SAT Komandosu Dz. Kurmay Albay Ali Türkşen, 19 Haziran 2014’te tahliye oldu. Aynı gün, Albay Türkşen’in 3 yıl süre ile orduevine girişi yasaklandı. Anılan yasaklama kararından bir hafta sonra 26 Haziran 2014’te, Aydın Eşek Adası’na Yunan SAT Komandolarının yerleştirildiği tespit edildi. Böylece Necdet Özel’in, Türk SAT Komandosu Alb. Türkşen’in orduevine girişini yasaklarken Yunan SAT Komandoları ve Yunan askerlerinin Türk topraklarına girişini serbest bıraktığı ortaya çıktı.

Özel’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde Türkiye yol geçen hanına döndü. İpini koparan Yunan bakanlar, Yunan general ve amiraller hiçbir engelle karşılaşmadan işgal altındaki Türk adalarına gelip gittiler. Hükümet Direktifi verilmese dahi İç Hizmet Kanunu Madde 35’e göre yurt dışından gelen tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmakla görevli olan Necdet Özel, olanı biteni turist gibi seyretti.

Özel’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde, 3 Yunan Savunma Bakanı ve 1 Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı hiçbir engelle karşılaşmadan işgal edilen adalarımıza geldi. Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı Davakis ve Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tselios 04 Eylül 2013’te Muğla  Keçi Adası,  Muğla Kalolimnoz Adası ve Aydın Bulamaç Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret haberi hem Yunan basınında hem de Türk basınında verildi.

Yunan Savunma Bakanı Dimitri, Genelkurmay Başkanı Kostarakos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Manolas ile birlikte 26 Haziran 2014’te, İzmir Koyun Adası ve Aydın Eşek Adası’nı ziyaret etti.

Yunan Savunma Bakanı Dendias, 11 Ocak 2015’te, Aydın Eşek Adası’nı ziyaret etti.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Deniz Kuvvetleri Komutanı Apostolakis ile birlikte 06 Ağustos 2015’te, Aydın Bulamaç Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret haberi hem Yunan basınında hem de Türk basınında verildi.

LONDRA’daki TATSIZ OLAY DOĞRUYSA, TSK’dan İHRAÇ NEDENİDİR !...

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, 01 Kasım 2013’deki köşesinde, “Albay Özel Londra’ya gönderiliyor. Bu sırada devre arkadaşlarının anlatımlarına göre tatsız bir olay vuku buluyor. Bu olay siciline geçtiğinde general olmasının mümkün olamayacağı kanaati hasıl oluyor” diye yazdı. Demirağ, 2015 yılında yayımlanan İmamların Öcü adlı kitabında da aynı konuyu tekrar yazdı. Demirağ ile yapılan görüşmede, Necdet Özel’in 01 Kasım 2013 tarihli yazıyı bugüne kadar yani 5 yıldır tekzip etmediği, ayrıca Özel’in İmamların Öcü kitabı hakkında yaptığı suç duyurusunda da Londra’daki tatsız olay konusuna girmediği ve anılan suç duyurusu hakkında da takipsizlik kararı verildiği öğrenilmiştir.

Naci Beştepe’nin 30 Temmuz 2014’te Aydınlık Gazetesi’nde yayımlanan, “İngiliz pantolonlu kamu görevlisi” ve Sabahattin Önkibar’ın 24 Aralık 2014’te odaTV’de yayımlanan, “Kim bu …. kamu görevlisi” yazısı , Demirağ’ın 01 Kasım 2013 tarihli yazısı ile örtüşmektedir.

Necdet Özel, Demirağ’ın 01 Kasım 2013’te köşe yazısında ve 2015’den itibaren basılan İmamların Öcü kitabında gündeme getirdiği “Londra’daki tatsız olay” iddiasının doğru olup olmadığını 31 Aralık 2018 saat 17:00’ye kadar Türk kamuoyuna açıklamalıdır. Özel, anılan tarih ve saate kadar herhangi bir açıklama yapmazsa “Londra’daki tatsız olay” iddiasının doğru olduğunu zımnen ve hukuken kabul etmiş olacaktır.

Londra’daki tatsız olay’ın doğrulanması halinde, Necdet Özel’in, Genelkurmay Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından TSK’dan ihraç edilmesi kaçınılmazdır.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87