NİHAL OLÇOK KARDEŞİMİZE MEKTUP

Nihal hanım! Acınız gerçekten derin... 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen oğlunuzu ve eşinizi şehit veriyorsunuz. Oğlunuz Abdullah Tayyip Olçok’ın bir ismi Abdullah Gül’den bir ismi Tayyip Erdoğan’dan... Onların yoluna da kurban gitmiş.

Ve siz şimdi yaşananlara bakıp isyan ediyorsunuz. Ve sanıyorum içinizden şunu soruyorsunuz: Ben, eşimle oğlumu böyle bir AKP için mi şehit verdim?

Nihal kardeşim! Bu işleri 70 yıl kadar önce ozanımız Orhan Veli şöyle anlatmıştı:

“Neler yapmadık şu vatan için

Kimimiz öldük, kimimiz nutuk söyledik!”

Siz, öldünüz; Erdoğan beyefendi nutuk atıyor; adamları da Türkiye’nin zenginliklerini tıka basa yiyor.

Anlıyorum ki yüce duygularla bağlandığınız insanların, siyaseti kullanarak “Karun”lar haline gelmesi, içinizi yaralıyor; isyan ediyor; “Haram olsun!” diyorsunuz.

Haklısınız...

Yitirdiklerinize Hak rahmet eylesin. Umarım ki başka analar, sizin dramınızdan doğru dersler çıkartırlar...

ÇOCUK TECAVÜZCÜSÜNÜ KİM KORUYOR?

Haberi ODA TV’den okurken tüylerim diken diken oldu.

Hali vakti yerinde bir kasap babanın kızı... Aile onu 11 yaşında iken Pozantı’daki evlerine yakın Kuran kursuna yolluyor. Bunu da tanıdıkları birisi olan imama güvenerek yapıyorlar. Ama bu imam çocuğa tecavüz ediyor. Olay adliyeye intikal ediyor. Şu işe bakın ki Tarsus adliyesinde görülen davada imam efendi tutuksuz yargılanıyor. Ama yargıç efendi ikide bir mağdur çocuğu azarlayıp susturuyor.

Sebebi ne?

Birrrr! Tecavüzcü, imam... İmamı tutuklamak ne demek?

İkkkiii! Bu tecavüzcü imamı savunan avukat da AKP’nin Çukurova İlçe Başkanı imiş...

Tecavüzcülerin kimliğini ve kimler tarafından korunduğunu anladınız mı?

Devamını istiyorsanız verin oylarınızı...

AMAN SARIYER’i SEVMEYİN!

Bütün sokaklar, yollar, binaların duvarları ve reklam panoları Tayyip Erdoğan ile kapatılmış...

Sanki bu seçimde o aday...

Ve tek sloganları var: İstanbul bizim aşkımız...

Aşk ha! Zavallı aşk!

Kendiniz itiraf ettiniz: “İstanbul’a ihanet ettik!”

Peki siz ihanet ettiğiniz İstanbul’a ne hakla yeniden yönetici olmak istiyorsunuz?

Sadece Erdoğan mı? AKP ilçe belediye başkan adayları da aynı havadalar. Sarıyer’in her yerinde “İstanbul Benim Aşkım/Sarıyer Benim Sevdam” pankartları...

Aman Allah korusun...

Sizin aşkınız İstanbul’a ne yaptığınız ortada. Elde kalan birkaç yeşil alandan birisi olan Sarıyer’i de ele geçirirseniz; oradaki plajlara da Ataköy’deki gibi gökdelenler kondurursunuz.

Gidin, mahvettiğiniz ilçeleri sevin arkadaş...

KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYEREK BEYOĞLU’NU YAĞMALAYACAKLAR

Örneği ortada... Sulukule’de kentsel dönüşüm uygulayacağız dediler; oradaki Çingene vatandaşlarımızı şehrin dışına attılar. O yerlere de milyon dolarlık villalar kondurdular. Hepsi de AKP’liler tarafından paylaşıldı.

Sıra şimdi Beyoğlu’nda... AKP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ile Bilal Erdoğan arasında geçen ve kameralara takılan bir konuşma bunu pek açık olarak ortaya koydu. AKP adayı Yıldız, Bilal Erdoğan’a kentsel dönüşümü hatırlatarak “Bakalım şu dönüşümden de bir kaç şey yapabilirsek, bir şey kalırsa bize...” diyor. Bilal Erdoğan da “Projede var değil mi” diye soruyor. Yıldız’ın bu soruya yanıtı ise “Olmasa da bir iki yer bina olarak aldık mı yeter bize” oluyor.

Ver oyunu Kasımpaşalı, AKP’ye ver ki seni evinden atıp yerine beyaz partili zenginler villalar kursunlar...

MALTEPE’yi HARAMİLERE KAPTIRMAYIN

Bu seçim, Erdoğan kendisini ortaya koymuş ve işi referanduma çevirmiştir. Vatanseverlerin sandığı boykot etme hakkı yoktur. Böyle bir tutum, Erdoğan’ın bu baskıcı uygulamalarına dolaylı destek anlamına gelir. Ve haramilerin Maltepe’ye el koymasına yol açar.

Sandığa gideceğiz, oyumuzu aydınlık Türkiye’den yana kullanacağız...

‘YENİGÜN’ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Büyük Okyanus’tan Akdeniz’e kadar uzanan orta kuşak coğrafyasındaki halkların ortak bayramıdır bu. 21 Mart’ın 22 Mart’a bağlandığı gecede kutlanır. Türkler, “Yenigün” derler. Ortadoğu’da ise “Nev-ruz” diye bilinir ki o da yeni gün anlamına gelir.

İnsanlığın kıştan yaza geçişini, karanlıktan aydınlığa ulaşmayı, açlıktan tokluğa adım atmayı... Birçok ekonomik, coğrafi, sosyal ve tarihsel kavramı içeren Yenigün Bayramı’mız kutlu olsun.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87