PARTİ İÇİ DİKTATÖR

Başlığa bakınca aklınıza hemen AKP Lideri Tayyip Erdoğan geldi, değil mi?

Ama eksik bir anımsama bu.

Yanına hemen Kemal Kılıçdaroğlu’nu koyun.

Sık sık “adalet”ten söz eden bu zatın yaptığı milletvekili listesini gördünüz.

* Gençler yok...

* Kadınlar yok...

* Atatürkçü ve laik kişilikler yok...

* Gerçek CHP’liler yok...

Kim var?

* CIA bağlantılı TR 705’ler var.

* Atatürk’e kefere diyenler var.

* Fetullah’ın DSP’de kullanıp sonra CHP’ye soktuğu tipler var.

* 2004’te Tayyip Erdoğan’a “Azınlıklar Raporu” hazırlayan eski AKP seviciler (İbrahim Kaboğlu) var.

* HDP için koşuşturan birçok tip var.

* Dersimci Seyit Rıza’cı tipler var...

Tam bir Kılıçdaroğlu Politbürosu...

Aralarına süs biberi gibi Atatürkçü isimler serpiştirilmiş... Taban fazla bağırmasın diye...

TABANI ADAM YERİNE KOYMADI

Tayyip Erdoğan dediğim dedik ama seçimlerde başarılı olan bir siyasetçi... Ya Kılıçdaroğlu? CHP’yi aldığı noktadan 1 milim yukarı taşıyamadı. Eğer bugün ülke Erdoğan’ın gerici baskısı ile bunalmamış olsa idi, bu yeni CHP’ye bu halk, şu anki oyunu da vermezdi.

Kılıçdaroğlu biliyor ki halkın bir kısmı, Erdoğan’dan kurtulabilmek umuduyla Atatürk’ün partisi kabul ettiği CHP’ye oy veriyor. Bunu bildiğinden zaten ne demişti hazret: “Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz!”

Bu liste ile o, milleti de CHP tabanını da adam yerine koymadığını bir kez daha gösterdi. Sorosçu arkadaşlarıyla birlikte Amerikan planlarına hizmet edebilecek bir yolda inatla yürüyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL

Kılıçdaroğlu, WikiLeaks belgelerinden de anlaşıldığı gibi, 1 Mart 2003 tezkeresinin intikamını almak isteyen ABD tarafından Deniz Baykal’ın yerine tasarlanmış bir tiptir. Bunun bazı belgelerini daha önce bu köşede yayımlamıştım.

Anlıyoruz ki onun derdi Tayyip Erdoğan’ı devirmek değil; cumhurbaşkanlığı seçiminde aday yaptığı Muharrem İnce’yi iyice etkisizleştirmektir. Bu yüzden de kurultayda İnce’yi destekleyen milletvekillerini liste dışına atmıştır. Bu üstü çizilen isimlerin aynı zamanda Atatürkçü ve 6 OK ilkelerinden yana olan isimler olması da anlamlıdır.

Tekrar ediyorum: Bu zatın derdi AKP’yi yenip iktidar olmak değil, CHP’yi kontrol altında tutarak ABD istekleri doğrultusunda kullanmaktır.

Buna karşın, bin oyum olsa birisini bile Cumhurcu yıkıcılara vermem. Oyum elbette muhalefete ama parti içi diktatörün hazırladığı bu listeye değil...

HÜSEYİN SAĞ NİYE YOK?

Hüseyin Sağ, İstanbul’daki rantiyecilerin en çok çekindiği isimdir. CHP’nin büyükşehir belediye meclis üyesi olarak 15 yıldır, İstanbul’u yağmalayan AKP ile sert biçimde mücadele ettiğini iyi biliyorum. Arazi mafyası, yapsatçı müteahhitler, belediye müteahhitleri onu hiç sevmezler. Bu yüzden 2015’te dayak bile yemişti.

Aynı nedenle Hüseyin, Kılıçdaroğlu tarafından da sevilmedi. Onu, 16. sıraya koyarak dışlamışlar.

Sadece bu bile AKP ve CHP rantçılarının dürüst milletvekili istemediklerini ortaya koymaya yeter.

Söyleyin bana: Koskoca CHP’nin kaderiyle oynayan Bülent Tezcan’ın Hüseyin Sağ’ın yüzde birisi kadar kamuoyunda bir karşılığı var mıdır? Bunlara oy getirecek adam değil, projeye hizmet edecek adam lazım... Nasıl olsa parti seçmeni tıpış tıpış gidip oy verecek...

TÜRKİYE YANIYOR ONLAR LİSTE DERDİNDE

Pazartesi sabahı dolar yine fırladı ve dört buçuk liranın üstüne çıktı. Her yüzde 1 artış, biz emeklilerin boğazından kesinti demek.

Ama ayakkabı kutularında bile dolar saklayanların keyfi yerinde. Dolar yükseldikçe onlar daha da zenginleşiyorlar çünkü. AKP yönetiminin bu yangına çözüm aramamasının birinci sebebi bence bu olmalı...

Onların devrinde Türkiye’ye getirilen 1 trilyon dolara yakın para nerede? Onların cebinde...

O yüzden bizler kara kara düşünürken hükümet üyelerimiz gayet rahatlar. Dolarla uğraşmak yerine milletvekili listelerini düzenlemeye vermişler kendilerini... Halkın çöp kadar bile önemi yok. Ama bu millet, katiline âşık Stokholmlü gibi... Gidiyor, kendisini daha da yoksullaştıracak adamlara basıyor mührü...

Ne yazık ki cehaletin ve parti fanatikliğinin acısını bizler de çekiyoruz...

EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN FATURASI

Türkiye’nin ihraç ettiği tahvillerin değeri hızla düşüyor. Öyle ki Senegal tahvilleri bile bizimkisinden daha değerli hale gelmiş. O Senegal ki Afrika’nın yoksul bir ülkesi. Ekonomik büyüklüğü de Türkiye’nin 60’ta birisi kadar. Gel gör ki uluslararası piyasada Türkiye onun bile gerisinde... Erdoğan bağırıp çağırsa bile bu sorunu çözmekten aciz... Bu yüzden olacak ki ekonomi ile ilgili bakanlarını milletvekili listelerine koymadı. “Ben yapmadım bunlar yaptı!” diyebilmek için...

Milleti kandırmanın yolları pek çoktur. Bu yolları da seçim kazanan siyasetçiler çok iyi bilirler.

Şimdi en iyi yalan atanların meydanları doldurduğu bir dönemdeyiz.


https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87