RTE ve BAHÇELİ

Şeyh uçmaz, müritleri uçururmuş.

O mütevazı, içinin güzelliği dışına vurmuş, Allah’ın yer yüzündeki gölgesi, krallara taç giydiren büyük dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan dün ATV’de şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış bir ayrıntıyı da ‘peygamber örneği’ vererek anlattı. Uçağının darbeciler tarafından Dalaman’da arandığını belirten Cumhurbaşkanı, Hz Muhammed’in müşriklerden kaçarken saklandığı Sevr Mağarası’nın girişinin ‘örümcek ağlarıyla’ kaplanması gibi, darbecilerin de geri döndüklerini söyledi.

Nasıl mübarek bir adam değil mi?

Bir de son günlerin en yoğun gündem maddesi olan eyalet sistemi için “ben varken kat’a, asla olmaz” dedi.
Ne güzel, içimiz rahatladı.
Pekiyi sen gidince ne olacak?
Diyelim sen gittin oldu ya Allah korusun, senin yerine Bilal geldi Cumhurbaşkanı oldu.
N’olacak?
 
Ancak en çarpıcı haber eyalet konusunda Bahçeli’den geldi.
Eyalet açılımı yapan Cumhurbaşkanı danışmanı için açtı ağzını, yumdu gözünü.
Bir 5 dakika kadar “delikanlı” oldu ve kükredi. Sonra MHP’den açıklama geldi, “fikrimiz değişmedi, istifa talep etmedik”.

Ağa traktörde kahyasıyla kasabaya giderken aklına bir muziplik gelmiş. “Bak” demiş yoldaki hayvan psiliğini göstererek, “şu pislikten bir parmak yersen bu traktörü sana veririm”. Kahya hiç düşünmeden atlamış, koskoca traktör, kaçar mı hiç, “tamam” demiş, “durdur traktörü”. İnmiş gitmiş hayvan pisliğinden almış bir parmak atmış ağzına koklamadan yutmuş. Eh işin ucunda koskoca traktör.

Kasaba’da alış veriş bitmiş dönüş yolunda kahya direksiyonda, ağa yanında oturuyor ama kahya düşündükçe ağırına gidiyor. Ben bunu şimdi nasıl anlatırım, bir traktör için bir bok yedik ki sorma, n’parım diye düşünürken ağa da içinden kendi kendine “ulan ne ahmak bir adamsın, millet sana gülecek, bir de üstüne üstlük koca traktörden oldun” diye düşünürmüş. Tam bunlar yaşanırken kahya dayanamamış “bak ağam” demiş, yoldaki hayvan pisliğini gösterip, “şu hayvan pisliğinden bir parmak ye, ahan da bu traktörü sana geri vereyim, ne dersin”? Ağa hiç düşünmeden “tamam” demiş, “dur hemen”. İndiği gibi gitmiş hayvan pisliğinden bir parmak aldığı gibi atmış ağzına yutmuş.

Ağa traktörüne kavuşmuş, geçmiş direksiyona, yanında da kahya köye doğru çıkmışlar yola. Ağa acı acı gülümsemiş “yahu kahya” demiş, “giderken bu traktör bendeydi, dönüyoruz yine bende değil mi”? 
“Doğrudur Ağam” demiş kahya.
“O halde” demiş ağa, “biz boku niye yedik?”



https://twitter.com/kboztepe
https://www.facebook.com/kaya.boztepe
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87