Sağlık:
BAHAR ALERJİSİNİ ÖNLEMENİN YOLLARI

BAHAR ALERJİSİNİ ÖNLEMENİN YOLLARI

Isınan havalarla birlikte sokaklarda, parklarda ve bahçelerde geçirilen süre de arttı. Tabii bu durum da bazı alerjik problemlerin yaşanmasına yol açtı. Bilhassa etrafa yayılan bitki polenleri, başta çocuklar ve alerjik rinit hastaları olmak üzere birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Central Hospital'dan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mübeccel Akman, bahar aylarının kabusa dönüşmemesi için alerjik rinit ve korunma önerileri hakkında bilgi verdi.

‘KLİMA KULLANMAYIN’

Kapalı ortamlar, alerji yaşanmasına daha çok imkan tanır. Plaza ve ofislerde klima olabildiğince kullanılmaması gelir. Fakat alerjik riniti bulunan hastaların klimalı ortamda bulunmaları zorunluysa, kullanılan klimanın polen filtreli olmasına dikkat edilmeli.

Ofisin havalandırılma işlemi ise yalnızca belli saatlerde yapılmalı, özellikle rüzgarlı havaların hakim olduğu günlerde polenlerden korunabilmek için ofis camları kapalı tutulmalı. Ofis ortamında kesinlikle sigara içilmemeli.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku