Sağlık:
DEVLET HASTANESİNDE TAM 13 SAAT ULTRASON SIRASI BEKLEDİ
DEVLET HASTANESİNDE TAM 13 SAAT ULTRASON SIRASI BEKLEDİ

Alaplı İlçesi Çiçekli Köyü'nde oturan Sinan Arıkan, Alzheimer hastası babası Mehmet Arıkan'ı, dün sabaha karşı 03.00 sıralarında prostat ve bronşit rahatsızlığı nedeniyle Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. İddiaya göre doktor, Mehmet Arıkan'ın ultrasonunun çekilmesini istedi. Radyoloji bölümüne giden hasta, saat 16.00'ya kadar bekletildi.

Başhekim Dr. Muharrem Erdem ise "Hasta yakınının bağırması üzerine konudan haberim oldu ve yanına gittim. Ama bana da bağırdı gitti. Yardımcı olmama bile fırsat bırakmadı. Radyolojide 100 hastanın ultrasonu çekilmiş. Hasta geri gönderilmemiş ve beklemesi istenmiş" dedi.

'ODANIN KAPISI KİLİTLENİNCE BAĞIRDIM'

Sinan Arıkan, saat 03.00'den saat 16.00'ya kadar babasının bekletildiğini, bu sırada babasının soğuktan üşüdüğünü söyledi. Sinan Arıkan, şöyle konuştu:

"Ultrasonu çektireceğimiz odanın kapısını, oradaki görevli bayan kilitledi ve gitti. Ben de uykusuz olduğumdan bağırdım. Kapıyı açtılar, doktor beni çağırdı. Saat kaç olmuş, kapını da kilitlemişsin. O saatten sonra babamın ultrasonunu çeksen ne olur? Bundan sonra için babamı başka bir hastaneye götüreceğim. Öncelikli olan hastaya 13 saat bakılmıyorsa ve kapılar kilitleniyorsa, biz de tepki verince kapılar açılıyor ve 'Gel' deniyorsa, böyle bir şey olmaz."

Hastane yönetimine tepki gösteren Sinan Arıkan, babasının tedavisini özel hastanede yaptırmak üzere hastaneden ayrıldı.

'HASTA GERİ GÖNDERİLMEMİŞ, BEKLEMESİ İSTENMİŞ'

Başhekim Dr. Muharrem Erdem ise hastanın nöroloji ve üroloji bölümlerinde işlemlerinin başlatıldığını söyledi. Radyoloji bölümünde aşırı yoğunluk olduğunu belirten Erdem, şöyle dedi:

"Hasta yakınının bağırması üzerine konudan haberim oldu ve yanına gittim. 'Beyefendi, sana yardımcı olayım, konuyu bana da açıkla, izah et' dedim. Ama bana da bağırdı gitti. Yardımcı olmama bile fırsat bırakmadı. Acile herkes hasta geliyor. Radyolojide 100 hastanın ultrasonu çekilmiş. Hem nöroloji hem de üroloji doktorları ile görüştüm ve bana hastanın bir aciliyeti olmadığını söylediler. Buna rağmen hasta geri gönderilmemiş ve beklemesi istenmiş."


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku