Sağlık:
EBOLA VİRÜSÜ EVRİM Mİ GEÇİRİYOR?

EBOLA VİRÜSÜ EVRİM Mİ GEÇİRİYOR?

Tıp alanındaki teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin geçmişten bugüne insanlığın en byük düşmanı olan ölümcül salgın hastalıklar bir şekilde varlığını devam ettirmeye ve özellikle gelişmemiş ülkelerde insanların canını almaya devam ediyor. Günümüzde ise çıkış noktasının meyve yarasaları olduğu tahmin edilen, gizemli hastalık Ebola çağımızın en önemli salgın hastalıklarından birini olarak biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde keşfedilen bir durum ise virüs hakkında bir hayli korkutucu bir düşünceyi doğurdu. Ebola virüsü evrim geçiriyor olabilir mi? Hastalığın belki de en karakteristik özelliklerinden biri olan: ”Hastalığı atlatmış bir kadın, taşıyıcılık özellikleri göstermez. Virüs yalnızca iyileşmiş erkeklere taşıyıcılık özelliği katar.” tezi tamamen çürütülmüş olabilir.

Pazartesi günü yayınlanan araştırmaya göre Batı Afrika’da bir kadın 2014 - 2015 yılları arasında Ebola virüsüne yakalanmış ve hayatta kalmayı başarmış ancak iyileştikten bir yıl sonra, gizemli bir şekilde 2 oğlu ve kocası da virüsün hedefi olmuş. Bu hastalık nedeni ile oğullarından birini kaybeden kadının ise hastalığı nasıl bulaştırdığı tam olarak tahmin edilemiyor. Zira hastalığın taşıyıcılık evresi yalnızca erkeklere özgü olmasına karşın, istisnai durumlar dışında virüs ortalama 7 hafta kadar sperm yolu ile bulaşabiliyor.

Araştırmacılara göre daha önce gerçekleşmemiş bu tür bir vakanın gerçekleşmesindeki ihtimallerin başında: Kadına ait çamaşırların ya da bulaşıkların ev ahalisi tarafından yıkanması ya da tuvalet temizliği esnasında yaşanan bir durumun, etkin bir rol oynama ihtimali var. Yine de daha önceleri kadınlarda taşıyıcılık özelliği göstermeyen bu virüsün, yıllar içinde değişime uğrayıp uğramadığı sorusuna henüz net bir yanıt bulunabilmiş değil.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku