Sağlık:
FİKRET OTYAM AMELİYAT OLDU
FİKRET OTYAM AMELİYAT OLDU

Aydınlık Gazetesi'nin kıdemli yazarı Fikret Otyam, dün Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu. Yıllardır diyabet hastası olan ve diyalize giren Otyam'a, Dr. Ercan Akbulut'un başında olduğu ekip tarafından biyolojik damar nakli yapıldı. Aydınlık ekibi, Otyam'ı ameliyattan önce ziyaret etti. Birkaç saat sonra riskli bir ameliyata girecek olan Otyam'ın aklında ağırlıklı olarak Türkiye vardı. Otyam, PKK'nın kışkırtma eylemlerinde Atatürk büstlerinin kırılması, Türk bayrağının indirilmesine isyan ederek, "Hükümet yok" dedi.

DAMAR NAKLİ YAPILDI

Ressam, fotoğrafçı, gazeteci Fikret Otyam'a yurtdışından gelen biyolojik damar nakledildi. Ustaya,  sanatçı eşi Filiz Otyam ve kızı Elvan Baransel refakat etti. Sabah saatlerinde girdiği 4 saatlik diyalizin ardından, ameliyat öncesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi'ndeki odasında Aydınlık ekibi tarafından ziyaret edilen Otyam'ı isyan ettiren geçirdiği ameliyatlar değil, PKK'nın kışkırttığı eylemler oldu.

1961 yılında Diyarbakır'da Ankara Radyosu için yaptığı yayında dönemin hükümetine yönelik sarf ettiği, "Bu halkın üstüne kılıçla gidin. Ama sevgi kılıcıyla yoksa bayrağımızın, sınırımızın şekli değişir" sözlerini bugün yaşanılanlar karşısında, "Çok üzgünüm, çok acı içindeyim. Laflarım gerçek oldu" diyerek hatırlatan Otyam şöyle konuştu: "Hükümet yok. Bunu mu görecektik. Atatürk'e bu yapılır mı? Eğer Atatürk olmasaydı İtalyan, İngiliz, Fransız ve Almanların sıpaları olacaktınız. Cahiller. İsyan ediyorum."
Aralık ayının 19'unda 89 yaşına girecek olan Otyam, okuyucularına "Beni hayırlı beklesinler" mesajı iletti. Otyam, "Ben gülerim, aldırış etmem. Ameliyatlar falan her insanın başına gelir. 34 yıldır bir dergi ve şimdi gazete olan Aydınlık'a yazı yazmak kime nasip olmuştur, Babıali'de? İşçi Partisi üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku