Sağlık:
HASTANEDE YANARAK ÖLDÜ

HASTANEDE YANARAK ÖLDÜ

Olay, Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, henüz nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı, hastanede tedavi gören Kerim Kaya’nın (37) bulunduğu odada yangın çıktı. Hastane personelinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibi yangını kısa sürede söndürürken, Kaya’nın cansız bedeniyle karşılaştı.

Kaya’nın yanarak can verdiği öğrenildi. Kaya’nın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

te yandan, hastane güvenlik personelinin yangını görüntülemek isteyen gazetecilerin üstüne yürüyerek engel olmaya çalıştığı görüldü.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden açıklama yapıldı: Açıklamada şöyle denildi: Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 6. Erkek Servisinde saat 19.10 sularında hastane personeli tarafından bir odadan duman çıktığı fark edilmiş, bunun üzerine 'Hastane Afet Planı' kapsamında hastaların ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilirken yangına müdahaleye başlanmıştır. İtfaiyeye ivedi olarak ihbarda bulunulmuş, itfaiye ekipleri 5 dakika içerisinde hastanemize intikal ederek müdahaleye başlamış ve kısa zaman içerisinde yangın itfaiye tarafından söndürülmüştür.

Yangının söndürülmesinden hemen sonra hastane binamızda ve hastalarımız ile ilgili yapılan inceleme neticesinde 'bipolar bozukluk' tanısıyla 07.07.2017 tarihinde hastaneye yatırılmış olan K.K isimli erkek hasta, yangının çıktığının düşünüldüğü 6. Erkek Servisindeki bir odada, hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. İlk bulgular hastanın yangına bağlı olarak exitus olduğunu göstermekle birlikte, aynı serviste yatan 35 hasta hiçbir zarar görmeden ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilerek farklı servislere yerleştirilmiştir. Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından ise idari soruşturma başlatılmıştır. Konu yakından takip edilmekte olup neticesinden kamuoyuna bilgi verilecektir.



İHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku