Sağlık:
KANSERDE BÜYÜK UMUT
KANSERDE BÜYÜK UMUT

Kanserin tedavisi konusunda yapılan araştırmalara yenisi eklendi. Bu yeni gelişme kansere karşı güçlü bir buluş olarak değerlendiriliyor.

Amerika'nın Sesi'nden Carol Pearson haberine göre ilaç firması Pfizer ve küçük bir biyoteknoloji şirketi güçlerini birleştirerek hızlı yayılan kimi kanser türlerine karşı yeni bir ilaç geliştirdi. Tedavisi zor olan bu kanserlerin tekrarlama olasılığı çok yüksek. Fare ve maymunlar üzerindeki deneylerde olumlu sonuçlar alan firmalar, insanlar üzerindeki deneylere başlamak üzere.

Pfizer'in New York’taki araştırma merkezinde çalışan Marc Damelin, amaçlarının kanserin kökünü kazımak olduğunu söylüyor. Şlacı tümörün köklerini hedef alması için geliştirdiklerini belirten uzman, "Bu kemoterapi, kanser hücrelerinin kökünü öldürüyor" diye de ekledi.

Kanserle mücadele eden bir antikor da olan ilacın iki etkisi var. Uzmanlar, antikora, bir protein molekülü olan kemoterapi ilacını da ekledi. Antikor, büyümekte olan kanser hücresine yapışıyor ve hücrenin büyümesini engelliyor. Kemoterapi ise hücreyi öldürüyor.

Damelin, deneme kapsamında yumurtalık kanseri olan hastaların yüzde 30‘unun ilaca olumlu tepki verdiğini söylüyor. Diğer bütün yöntemler, bu hastalarda başarısız olmuştu.

Yeni ilacın standart kemoterapinin yerini alması bekleniyor. Hedef tümöre kilitlendiği için, daha az zehirli olan ilacın yan etkileri de daha az.

Uzmanlar, işe yaradığı takdirde ilacın prostat, mide, yutak ve kan kanseri gibi başka kanser türlerinin tedavisinde de kullanılabileceğini söylüyor.

İnsanlar üzerindeki daha kapsamlı deneylerin bu yıl başlaması bekleniyor. İlacın, tedavisi zor kanser türleriyle mücadele edenlerin hayatını kurtarması mümkün olabilir.

 

ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku