SEFALETTE İLK 5, GÜRÜLTÜDE 12. SIRADAYIZ…

Önce siyasi özetler!

AKP’ye göre; “Rabbimizin insanlığa gönderdiği bir müjde olan Tayyip Beyin, doğup büyüdüğü Rize, İstanbul ve Siirt mübarek ilan edilmiş.” Rize, Siirt ve İstanbul’da yaşayanlara ne mutlu, diyor ve ülke gündemine dalıyoruz…

Meral Akşener; “Hayır çıkarsa Erdoğan milletle inatlaşmaz” artık diyor.

Başbakan; “Abidik gubidik işler oluyor. Bakıyorsunuz aklınıza gelmeyen biri başbakan olmuş. Yeni sistemde 5 yıl kulağımız rahat. Zırt pırt seçim yok!” şeklinde oldukça diplomatik ve ilginç bir açıklama yaptıktan sonra akıllara şu soruyu düşürüyor? Demokrasiyle yönetilen 130 ülkede bu işler nasıl yapılıyor? Aynı başbakan Erdoğan’ı kastederek; “Sana bir Ali değil, Bin Ali feda olsun” diyerek bağlılığının altını bağırarak çiziyor.

Erdoğan ise; hayır diyenler için “hayır eşittir çukur, terörist, bölücü” diyerek noktayı koyuyor. Ancak milletin bir abidik gubidiği ve bir başka aldatılmayı daha nasıl kaldıracağı konusunda bir şey söylemiyor!

Şimdi sayısal veriler!

Türkiye’de gerçek işsiz sayısı 6 milyon 611 bin, açlık sınırı 1651 lira, 4 kişi için yoksulluk sınırı 6 bin 533 lira olarak açıklanmış. İyi bir gelecek için okul bitiren 1 milyon üniversite mezunu genç ellerinde diplomaları iş arayınca, ABD İşsizlik ve Enflasyon verilerinin oluşturduğu Sefalet Endeksi, bizi iflasın eşiğindeki ülkeler sıralamasında 5. sıraya yerleştirmiş.

TÜİKe göre;
İşsiz sayısı 3 milyon 715 bin (Oran yüzde 12)
DİSK’e göre 6 milyon 611 bin (oran yüzde 20)
Türkiye’deki toplam istihdam sayısı 30 milyon 600 bin (bunun 6 milyon 450 bini üniversite mezunu)
Atanamayan öğretmen sayısı 350 bin.

YÖK verilerine göre;
193 üniversite var. 109’u devlet, 76’sı vakıf olmak üzere.
6 milyon 62 bin 886 üniversite öğrencisi var.
Bunun 6 milyona yakını devlet üniversitelerinde, geriye kalanı da vakıf üniversitelerinde okuyor.
Öğrencilerin 3 milyon 276 bin 658 erkeklerden,
2 milyon 786 bin 228 kızlardan oluşuyor.

Günde 40 bin araç geçiş garantisi verilen Osman Gazi Köprüsü’nden 12 bin araç geçince, farkı hiç geçmediği halde Ağrılı, Yozgatlı, Karslı cebinden öderken, günde 45 bin araç garantisi verilen Çanakkale Köprüsü’nde açığı hazine kapatacakmış!

Ve dünya gürültü raporuna göre; Ülkemiz bu alanda dünyada üçüncü, Avrupa’da 1. sırada yer alırken, İstanbul, en gürültülü şehirler içinde 12. sırada yerini alıyor. Bu kentte yaşayan 30 yaşındaki bir gencin işitme duyusu 48 yaşındaki bir kişinin ki kadar yıpranmış sayılıyor. En kötüler Hindistan, Mısır en iyiler Avusturya, ABD olarak açıklanıyor.

Özetle; Üniversite mezunu 1 milyon genç ellerinde diplomalarıyla iş ararken insanın aklına da babalar gibi satılan; sosyal tesisler, bankalar, marinalar, fabrikalar, taşınmazlar ve varlık fonuna devredilen THY, PTT, TPAO vb geliyor! Eskiden taş üstüne taş koyulur, el taşın altına cömertçe sokulurdu. Şimdi taş üstünde taş bırakılmadığı gibi, el taşın altına da çıkar olmadan konmuyor! Bu yazı oldu mu, olmadı mı, olmuş mu? Bilmiyorum ama içim acıyarak yazdığımı çok net biliyorum…

Üzgünüm! Yaşamayı çok seven, en karanlık ortamda bile gülen, her şeye rağmen yaşama sarılan, baktığı her yerde dostluğu gören, her müziğe eşlik eden, vurguyla, içtenlikle coşkuyla konuşan bir gazeteciyi, değerli hemşerimiz Tayfun Talipoğlu’nu zamansız yitirdik. Her gidenle parça parça eksiliyor, azalıyor ve yoksullaşıyoruz. Kendisine rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum… 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87