ŞEHİTLERİN MÜBAREK, AZERBAYCAN!


Hz Muhammed Peygamber (s) - " Cennete ilk giren kişi şehit olacak. "

Vatanperverliğin en yüksek makamı şehitliktir. Bu yüceliğe yükselenlerin, bu şerefi taşıyanların hatırası daima anılır, yâd edilir. Çünkü zirve, doğanın coğrafi yüksekliği, erişilmezliği, yüceliği olduğu gibi; şehitlik de vatanperverliğin en yüksek makamıdır. Kahramanlık makamında doğuyor, şimşek gibi çakıyor, çoğu zaman sonunda Semender kuşu gibi kendi ateşine bürünüp yok oluyor; kendilerinden sonra ise bitip tükenmeyen kahramanlık salnameleri bırakıp gidiyorlar. Gelecek nesillere örnek oluyorlar. 

Karabağ için savaş başladığında toprağa Ana deyip ölüm kalım savaşına atılanların kalbinde tek his vardı: ‘Vatanı düşmandan koruyarak ona layık oğul olmak!’ 

Hem Karabağ'da, hem de vatanımızın diğer köşelerinde işgal altındaki topraklarımızın kurtarılması uğruna yapılan mücadelede savaş aşamasına geçildiğinde yiğit evlatlarımızın hüner ve gayretleri silahla donatılıp savaşa yollandılar. 

Ve maalesef bunun sonucunda da yüzlerce Azerî Türkü ŞEHİT oldu. 

Bu yazıyı yazmaktaki  temel amacım son günlerde ülkemizin cephe hattında meydana gelen çatışmalar ve yiğit evlatlarımızın şehit olması ile ilgilidir. Önce 11 şehit, ertesi gün 4 şehit. Ermenistan tarafının işgal edilmiş topraklardan Azerbaycan mevzilerini ateşe tutması ve saldırıya geçmesinin sonu maalesef yiğit oğullarımızın canlarına mal olmuştur. 

İlham Aliyev: 'Onların kanı yerde kalmayacak ve kalmıyor' 

Evet, İlham Aliyev'in katiyyetinin, sabrının da bir zamanı var. Bu sabırla, zamanı geldiğinde yenilen Ermenistan tarafı olacak ve oluyor da.

Şu anda manevi ve psikolojik olarak Ermenistan neredeyse yok olmak üzere. Bunu hem gerçek istatistiki göstergeler, hem de uluslararası uzmanlar hususi olarak belirtiyorlar.

Böyle bir noktada sırtını bazı yabancı devletlere dayayan Ermenistan iktidarı kayıp nüfuzunu korumak için gizli hucumlar düzenleyerek Azerbaycan pozisyonlarını durmadan ateşe tutuyor. Fakat düşman derhal en şiddetli cevabı alıyor. Ermenistan resmi kaynakları 20, gayri resmi kaynaklar ise 50'den fazla askerlerinin öldüğünü belirtiyorlar. 

Ermenilerin "Türk" korkusu 

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov tek başına saldırarak 50'den fazla Ermeni askerini yok ettikten sonra şehit oldu. Bilgiye göre MÜBARİZ’in ölmüş cesedine saatlerce hiçbir Ermeni "Türk" korkusundan yaklaşamadı.

Evet, Türkler sadece Ermeniler için değil, birçok millet için korku kaynağıdır. Çünkü tarihte Türk, dünyaya meydan okuyarak kendi cesareti, sadakati, vatanseverliği ile dikkati üzerine çekmiştir. 

'Size tarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum'

Mustafa Kemal Atatürk: "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir"

Atatürk'ün bu ve bu gibi diğer fikirleri Ermenileri korku altında tutmaya yeter.

Yazının başında da belirttiğim gibi şehitlik mertebesi bir insanın ömründe kazanabileceği en yüksek makamdır.

Allah cümlemize ŞEHİT olmayı nasib etsin. Nasıl derler "VATAN, uğrunda ölen varsa, VATANDIR!" 

ŞEHİTLERİN MÜBAREK, AZERBAYCAN!




https://twitter.com/SabuhiABBASOV
https://www.facebook.com/sabuhi.abbasov.96

www.gundem.az 
www.xeber1.az
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87