SIRBİSTAN - TÜRKİYE

Küçük turnuvanın yani Acıbadem Belgrad Turnuvası'nın final maçında ev sahibi Sırbistan'ın karşısına çıktık.

Sırbistan herşeyden önce sert bir takım ve baskılı oynamayı seviyorlar ilk periyodda şut isabeti ve top paylaşımında başarılı olsak da Sırpların baskısı karşısında rahat oyun kuramadık. Uzun bir beşle oyuna başlayan Sırplara karşı boy ve kol avantajı olan emir ile oyun kurabildik ama Ender'in oyun kurduğu donemde çok zorlandık. Faul yüzdesindeki düşüklük ise artık ciddi bir taktik sorun olmaya başladı. Rakipler eğer kadro sorunları yoksa çok rahat faul yaparak sayı atmamızı engellenebiliyorlar. İlk periyodu 23-17 geride kapadık.

İkinci periyoda Ömer Aşık olmaksızın başladık . Ancak uzun rotasyonumuzda Ömer ayarında bir oyuncumuz daha yok. Özellikle sert uzunlara karşı ne Oğuz, ne Furkan yeterli bir başarı gösteremiyorlar. Kerem Gönlüm'ü zaten 5 numara gibi düşünmemek lazım. İyi bir ribauntçu ama yaşı da fiziği de üst düzey bir turnuvadaki 5 numaralara başetmesine engel. Neyse ki topu iyi paylaşan takımımız Cenk ve Melih'in 3'lükleriyle oyunda kalmakta zorlanmadık. Ender bu dakikalarda mükemmel asistleriyle takıma hayat verdi. İkinci peryodun son üçbuçuk dakikasına başabaş girmişken Sırp ların 8-0 lık serisine engel olamadık. Periyodu 39-31 geride kapadık. İlk yarının tamamında 9 da 4 faul attığımızı da ekleyelim.

İkinci yarıya Cenk'in sayılarıyla başladık. Ancak en skorerimiz Cenk bile 2'de1 le faul kullandı. Bu dakikalarda pota altında Ömer'i iyi kullandık. Ancak savunmada erken 4 faul alarak yerini Oğuz'a bıraktı. Yine de Kerem ve Oğuz'u topla buluşturarak pota altından sayı bulmaya devam ettik. Üçüncü periyodu 57-50 geride kapadık. Rakip 20 de 14 faul atarken 14 de 6 atabildik. Bu arada sert oynuyor dediğimiz Sırbistan 16 faul yaparken 20 faul yaptığımızı ekleyelim.

Son periyodda baskılı savunma ve Fast Break'lerle farkı 3 sayıya indirdik ve Cedi Osman'ın 3'lüğü ile 57-57 beraberliği yakaladık. Karşılıklı basketlerle oyun 61-61 olmuş iken Bogdan Bogdanoviç sahne aldı ve 5-0 lık bir seri ile son üç dakikaya önde girdiler . Bu dakikadan sonra kötü oynadık hücum ribauntlarını verdik. Bogdanovic'i tutamadık ve bir centilmenlik dışı, bir de teknik faul yiyince fark bir anda 10 sayı oldu. Maç sonunu 15 sayı geride, 79-64 skor ile tamamladık ancak maçın hakkı bu değildi diyebiliriz.

Taşlar yerine tam oturmamış olsa da hızlı ve topu çok iyi paylaşan bir takımımız var. Zaman zaman kopmalar olsa da artık organize bir oyun oynuyoruz ve hücumda daha fazla seçeneğimiz var.  Dileriz her maçta biraz daha artan bu performans dünya şampiyonasında zirve yapar ve turnuvanın saygı gören takımlarından biri oluruz.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87