39. İSTANBUL MARATONU'nun GALİPLERİ BELLİ OLDU

39. İSTANBUL MARATONU'nun GALİPLERİ BELLİ OLDU

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Abraham Kiprotich 2 saat 11 dakika 22 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde etti.

Erkeklerde Kenyalı Jacob Kendagor 2 saat 11 dakika 27 saniyelik derecesiyle maratonu ikinci, Etiyopyalı Bazu Worku da 2 saat 11 dakika 39 saniyeyle üçüncü sırada tamamladı.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda kadınlarda ise Kenyalı Ruth Chepngetich 2 saat 22 dakika 36 saniyeyle kürsünün birinci basamağına çıkma başarısı gösterdi.

Kadınlarda Kenyalı Visiline Jepkesho 2 saat 22 dakika 40 saniyelik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Letebrhan Haylay da 2 saat 25 dakika 14 saniyeyle üçüncü sırada yer aldı.

125 BİN KİŞİ KOŞTU

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na katılan sporcu sayısının bu sene 100'den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin insan koştu. Yaklaşık 25 bin kişinin çipli koşularda yer aldığı organizasyonda, 100 bin civarında kişinin de halk koşusuna katıldı.

86 ELİT ATLET YARIŞIYOR!

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atletin koştu. Türkiye'nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Namibya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Fransa, Sırbistan ve Litvanya'dan gelecek elit atletler, maratonda ter döktü.

ÇOCUKLAR İÇİN KOŞULUYOR

Son yıllarda farklı konulara dikkati çekmek için koşulan İstanbul Maratonu'nun bu seneki teması çocuklar oldu. 2015'te "Kadına şiddete dur de", 2016'da ise "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" temalarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki sloganı, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlendi.

Sloganla, çocuklarla ilgili farkındalık oluşması gereken konulara dikkati çekmek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak ve güzel şeylerle yönlendirmek amaçlanıyor. Ayrıca organizasyonun isim sponsoru Vodafone, halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak "Yarını Kodlayanlar" standına gelip kayıt yaptıran ilk bin çocuğa kodlama eğitimi verecek.

PARKURLAR

Organizasyon kapsamında düzenlenecek yarışların startı, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden verilecek. 42,195 kilometrelik maratonun startı saat 09.00'da verildi. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inen sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapan atletler, sahil yolunu takip ederek Havuzlu Kavşak'tan geldikleri istikamete döndü.

Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçen sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıktı. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erdi.

Saat 09.00'da başlayan 15 kilometre koşusunda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapan sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına vardı.

10 kilometre koşusunda ise atletler yine köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve Vodafone Park, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti

Saat 09.45'te Altunizade Köprüsü altından başlayacak halk koşusunda da vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi. Sekiz kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde son buldu

Öte yandan 42 kilometrelik tekerlekli sandalye yarışının startı da saat 08.45'te verildi.

ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda dereceye giren sporculara yaklaşık 1 milyon dolar ödül dağıtılacak. Maraton genel klasmanında toplamda 216 bin dolar ödül verilecek. Erkekler ve kadınlarda ilk 8'e giren sporcular, sırasıyla 50 bin, 25 bin, 15 bin, 7 bin, 5 bin, 3 bin, 2 bin ve bin dolar ödül alacak.

Bu kategoride Türk sporcu tasnifi için toplam 64 bin dolar ödül belirlenirken, ilk 5'e giren erkek ile kadın atletler, sırasıyla 12 bin, 8 bin, 5 bin, 4 bin ve 3 bin dolar ödül elde edecek. Maraton zaman bonusu ise 310 bin dolar olacak.

Etkinlikte 15 kilometrelik genel klasman için toplamda 18 bin dolar ödül dağıtılacak. Bu kategorinin Türk sporcu tasnifi için toplamda 6 bin dolar ödül verilecek. Tekerlekli sandalye kategorisinde verilecek toplam ödül 20 bin dolar olurken, Türk masterler kategorisinde 27 bin lira, en yaşlı sporcular için ise 2 bin lira toplam ödül belirlendi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku