ATA SPORUMUZLA GURURLANDIK
Meriç Baysal
Türkiye Binicilik Federasyonu
Turkish Equestrian Federation

TÜRK BİNİCİLERİ AVRUPA’DA İKİ AYRI ÜLKEDE YARIŞTI

AREZZO TOSCANA TOUR’DA YARIŞAN EKİBİMİZ GURURLANDIRDI

Arezzo – İtalya’da devam etmekte olan Uluslararası Toscana Tour Engel Atlama yarışmalarının üçüncü haftasında binicilerimiz Türkiye adına yine başarılı sonuçlar elde ettiler. İki ayrı ligde de ilk üçe girmeyi başaran Sencer Can haftaya damgasını vurdu.

Cuma günü koşulan yarışmalarda 1.40 yüksekliğindeki  Gold Tour ‘da Ballistic ile hatasız yarışan Sencer Can yaklaşık 50 yarışmacı arasında ikinci sırada ye aldı. Silver Tour’da AB19 Yeter ile aynı gün dördüncü olan Sencer  Can 1.45 yüksekliğindeki Grand Prix kalifikasyon yarışmasında hatasız yarışarak en iyi 10 sporcudan biri oldu ve Pazar günü koşulan Grand Prix’ye katılma hakkı elde etti. 

Yarışmaların ikinci gününde yarışan usta binicilerimiz Çağrı Başel, Hüsnü Dinç ve Kaan Kızılkaplan başarılı performanslarıyla Gold ve Silver Tour’da Final hakkı elde ettiler. Chacammo ile yarışan Çağrı Başel 1.50 Gold Tour’da en iyi 40 binici arasında 34 üncü oldu ve Grand Prix’ye katılma hakkı elde etti. Silver Tour’da Chiara ile koşan Hüsnü Dinç yarışmayı 115 katılımcı arasında hatasız performansıyla üçüncü sırada tamamladı ve Pazar günü koşulacak olan finale katılma hakkı elde etti.  Aynı gün AB19 Yeter ile Silver Tour’da (1.30) yarışan Sencer Can Türk bayrağını göndere çektiren isim oldu. 
Final gününe gelindiğinde Haftanın Grand Prix’sinde, iki Türk sporcumuz Sencer Can ve Çağrı Beşel günün en iyi 15 binicisi arasına girerek ikinci tura kaldılar. Chacammo ile yarışan Çağrı Başel iki parkur toplamında yalnızca bir zaman cezası alarak Grand Prix’de büyük bir başarı elde etti ve yarışmayı yedinci sırada tamamladı. Sencer Can ikinci turda atı AB19 Jilet ile 4 ceza puanı aldı ve 13. sırada yer aldı. 1.50 yüksekliğindeki Grand Prix’yi Fransa’dan Roger Yves Bost, Poker des Dames isimli atı ile kazandı.

Toscana Tour’da yarışan genç ve yıldız binicilerimizden Emir Koçak Florentine ile Junior Tour  (1.20) de 4 ceza puanı ile dördüncü olurken Bronze Tour’da yarışan Emre Eratıcı Village Born ile 1.25m parkurda hatasız yarıştı ve üçüncü sırada yer aldı. 

Toscana Tour’un son haftası 8-13 Nisan arasında koşulacak. 

GENÇ BİNİCİMİZ DERİN DEMİRSOY VANCOUVER İLE İKİNCİ

Geçtğimiz hafa sonu Belçika Lanaken’de düzenlenen Z Tour 2014 yarışmalarında Ömer Karaevli ve Derin Demirsoy ülkemizi başarıyla temsil ettiler.  Cumartesi günü yirmibeş yaş altı biniciler de Bosphours ile yarışan Demirsoy 1.35m de beşinci sırada yer alırken, Vancouver ile katıldığı 1.45 yarışmasını hatasız tamamlayarak 54 yarışmacı arasında ikinci sırada yer aldı. Surprise isimli atı ile katıldığı 1.35m yarışmasında ise bu defa zirveye yerleşti. Pazar günü düzenlenen 1.45 yarışmasında yine Vancouver ile yarıştı ve Belçikalı Ann Carten Grootjans ‘ın ardından yarışmayı ikinci sırada tamamladı. Haftanın Grand Prix’sinde Colino ile yarışan Demirsoy, 1.50 yüksekliğinde olan ve Longines Dünya Sıralamasına puan kazandıran yarışmada yalnızca 4 ceza puanı ile altıncı sırada yer aldı. 54 kişinin mücadele ettiği yarışmayı Hollanda’nın tecrübeli ismi Albert Zoer Abra Kadabra isimli atı ile kazandı.






Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku