AZİZ YILDIRIM, ŞENOL GÜNEŞ'e PATLADI

AZİZ YILDIRIM, ŞENOL GÜNEŞ'e PATLADI

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan derbi maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları;

1995-96 yılıydı Trabzon'da Otto Bariç'in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sahadan ayrıldık ve magnumla mı vuruldu dedi. 2 yıl ceza aldık sonra bu ceza 1 yıla düştü. 98'de ben geldim ve ceza bitince yeniden kupada yer aldık. Otto Bariç'e o gün Türk medyası her türlü suçlama ve hakareti yaptı. Perşembe günü oynanan maçın ardından bazı haberler çıktı Güneş'in yaptığı 'Yandım Allah' dercesine açıklamalar yaptı. Güneş'e yapıldığı zaman bir şey olmayacak ama Fenerbahçe'ye gelince herkes her şeyi yapabilir. Güneş burada tiyatro oynamıştır. Ondan beklenen Güneş gibi, filozof gibi konuşan eğitici bir insanın maçın devam etmesi için gayret etmesini bekler ve isterdik. Onu yapsa haklı olurdu. Siz tiyatro oynayacaksınız kafasına dikiş atıldı - atılmadı bu tartışmalar. Tolga Trabzonspor, Mustafa Pektemek Trabzonsporlu... 95-96 ve 2010-11 yıllarındaki şampiyon olamamaların acısını çıkarmaya çalışıyorlar. Bursa'dan bağırıyor Şenol Güneş, 'Burada havalar temiz' diye... En az sizler kadar temiziz. Biz ona saygı gösteriyoruz, onun da bize saygı göstermesi lazım. Buraya maça geliyor bordo kravat ve takım elbiseyle geliyor.

Ben yapılacak her türlü küfür ve şiddete karşıyım. Bu olaylara bu olaylarda kumpas vardır, incelemeler devam ediyor. Son zamanlarda çok fazla Passolig alınmıştır.

Şenol Güneş oyuncunun gırtladığını sıkar bir şey denmez. Denizli maçı 16 dakika uzatıldı. 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık tabi. O maç kriterlere veya şikayet edilen konuya benziyor mu? O gün maçın durdulması ve bizim lehimize karar verilmeliydi. Ama Fenerbahçe kelimesi var önünde...

Git hakemle konuş bütün haklarını tüketti. 'Söyle dirayetli olsun' dedim. Hakem de 'Kafalarına bir şey gelirse tatil ederim' demiş. Bugüne kadar uygulandı mı? Hayır. Fenerbahçe milat olsun. Temsilcilere, emniyete söylememe rağmen neden sen maçın hakemi olarak korner köşelerinde polisler beklemiyor. Polis gelemiyor çünkü hakemin söylemesi lazım. Ertuğrul'un kafasına taş atıldı Sivas'ta neden maçı tatil etmedin. İçeri girdin, daha sonra maçı tatil ediyorsun. İçeri de görüşmeler yapıyor, hakemlerin kendi aralarında konuşulan

İki kulüpte 100'er yıllık çınarlar ve dostlar. Ama hayır ceza neyse o uygulanmalıdır. Kimseyi tehdit etmiyoruz ama doğru kararın verileceğini düşünüyoruz. Bu camia sıkışmış durumdadır. Fenerbahçe haklarının hepsi savunulmalıdır. Kurşunlandık bunun faali bulunmalıdır. 24 Haziran seçimi yaklaştıkça FETÖ örgütü bir şeyler yapabilir hepimiz dikkatli olmalıyız.

Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan skora saygılıyız. Yarım kalan maçın devam etmesini istiyorlar. Ben ise Beşiktaş'ın hükmen mağlup sayılması gerektiğini söylüyorum. Koltuk atıldı,o atıldı, bu atıldı deniyor. Peruk atılmıştır, bozuk para atılmıştır.

SORU - CEVAP KISMI

Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor maç yaptılar. Olaylar çıktı, Diyarbakır'ın ligden düşürülmesi gerekiyordu ve Fenerbahçe, bu memleket meselesidir diyerek buna tenezzül etmedi. Galatasaray - Fenerbahçe maçı ilk devre hakemi yabancı madde Mehmet Topal düştü sardılar oyuna devam etti. Aklında başka bir düşünce olsaydı etmezdi, hastaneye giderdi. Biz bunlara tenezzül etmedik. Biz herkese saygılıyız. O da Fenerbahçe'ye saygı göstermek adına maçı bitirecekti.

Tolga'nın annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahüratlar yaptı. Tolga bunları unutmasın. Herkes dua etmeli ki daha vahim olaylar yaşanmadı.

Beşiktaş'ın maçın kaldığı yerden devam ettirme kararı çıkarsa maça çıkmayacak iddia ediliyor sorusuna Mosturoğlu, "Bunu yapmanın belirli bedelleri var. Kurul kararını vermeden kurul ve kurumlar için bir şey söyleyemeyiz. Başkan da izah etti, kötü örnekler üzerinden Fenerbahçe hedef alınıyor. Bıçak kemiğe dayanmış hatta geçmiştir." dedi.

Biz uğradığımız maddi zararın karşılığını almak için Tolga Zengin'i dava edeceğiz.


Fenerbahçe'nin düzenlediği basın toplantısı derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili video yayınladı.

Başlangıçtaki görüntü çok önemli. Tolga'ya durduk yere küfür edildiği iddia edildi. Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftar ile göz göze gelmesiyle başlamaktadır. Daha sonra Oğuzhan Özyakup bu hareketlerin başlaması için Tolga'yı teşvik ediyor. Bu görüntü çok açık bir görüntü... Emniyet ve TFF'ye bu görüntüler gönderildi. Bazı basın mensupları bunların yalan olduğunu belirtiyor.

'Güneş'in kafasına bir şey atıldı deniyor, Mete Kalkavan'dan izin alındığı söylendi' bunların hangisi bu görüntülerde var. Sahayı izinsiz terk ettiler. Dün Sayın Aykut Kocaman bence iyi davranmış ve müsabakanın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylemiş. Otto Bariç örnek olarak alınacaksa Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve hükmen mağlup olması gerekmektedir.

Şenol Güneş'in arkasından gidip hocayı sahaya davet ediyor. Gökhan Gönül'de durumun farkında ve hükmen mağlup olacaklarını belirtiyor. Bu görüntülerin başında olayları Beşiktaşlı futbolcular başlıyor.

TFF'ye savunma yapamıyoruz karar verileceği için. Birinci tezimiz hükmen mağlubiyettir çünkü Beşiktaş sahadan çekilmişti.

Müsabaka boyunca yaşanan olaylar. Misafir takım hocasının aldığı yaralayıcı madde. Sahaya gelin diyor Beşiktaş takımına.

Vahap Şimşek müsabaka temsilcisi. Beşiktaş hocasının başına 5 dikiş atıldığını ve hastaneye kaldırıldığını Vahap Şimşek'ten öğreniyor Mete Kalkavan bu durumu.

Şenol Güneş, ne temsilci ne de hakemin bilgisi olmadan kafasına dikiş atılmış ve hastaneye götürülmüştür. Vahap Şimşek bunu hakeme söylemiş gibi bunu yazmıştır ancak raporunda bu yer almamaktadır.

Sayın Şenol Güneş son olarak Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Cevap veremiyorduk o zamanlar yine bu iddiayı ortaya attı. Belgelerle açıklamadan önce derin fizolofik yüzünü bir kez daha hatırlamak istiyorum dedikten sonra Fenerbahçe Kulübü'nün Güneş ile ilgili hazırladığı video oynatıldı.

Şenol Güneş paraya bizden farklı bir değer veriyor. TFF'nin Güneş'in sözleşmesini feshetmesi sonrasında yaşananlar oldu. Şekip Mosturoğlu ihtarname 3 kez değiştirdi dedi.

Bir gün sonra Güneş'in ihtarname çekti TFF'ye aynı gün... Bizim bunları unuttuğumuzu sanıyor arşivlerimizde yok diyorlar. Digitürk 2002 senesinde ödemeleri zor yapıyordu. 14 7 4 yıl oyunca paraya değer vermeyen. 48 aylık maaş farkını istedi ve tahkim kurlu bunu reddetti. 500 bin dolarlık alacağı olduğunu iddia etti. Bunu da Tahkim Kurulu reddetti. Erkan Vardar, Celil Demircioğlu, Faruk Kazancı, Yılmaz Savaşay. Bütün talepleri reddedildi. Biz tutuklu ve esaret altındayken milyonlarca kişiye bu benim kusurummuş gibi. Trabzonspor'dayken 'Ben çocuklarıma söz verdim 5 aylık alacağımı almadım onu alacağım' diyor. Arşivlerde var.

Şenol hoca günahımızı aldı. Şekip Mosturoğlu 3 defa noterden ihtarnameyi değiştirdi dedi. Alacaklarını alamamış 5 aylık. 15 yıl olmuş. Tahkim Kurulu seni reddetmiş. Bizi zan altında bırakman sana ne kazandırıyor.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku