BEŞİKTAŞ'ın STADI TAMAM!

BEŞİKTAŞ'ın STADI TAMAM!

Vodafone Arena'da sona gelindi

Beşiktaş’ın yeni stadyumu Vodafone Arena, 3 yıla yakın süren inşaat çalışmalarının ardından yarın açılıyor. Yapımı için 350 milyon liranın üzerinde harcama yapılan Vodafone Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadı özelliğini taşıyor. 41 bin 903 kişi kapasiteli statta 147 loca 2 bin 150 VIP koltuk bulunuyor. Yarınki protokol açılısı ise stadyum içinde ve çevresinde hummalı çalışma sürüyor. Stadyumun bir diğer özelliği ise futbol oynanacak alanın deniz seviyesinin 3,5 metre altında olması.

Dolmabahçe’de bulunan eski tarihi stadyumun 2013 yılının haziran ayında yıkılmasıyla başlayan macera yarın sona eriyor. Yaklaşık 3 yıl süren inşaatta yarın yapılacak protokol açılışı ile tamamlanmış olacak. Beşiktaş’ın yeni stadyumu bir çok özelliği ile diğer stadyumlardan ayrılıyor. Yapım toplam maliyeti yaklaşık 350 milyon lira olan Vodafone Arena’da teknolojik alt yapıya da 10 milyon lira, hibrit çimle donatılan futbol sahası için ise 12 milyon lira harcandı. Futbol sahasının ise deniz seviyesinden 3,5 metre altında olduğu belirtildi. Vodafone Arena'da güvenlik sistemi için ise yaklaşık 20 milyon lira harcandığı öğrenildi. Stadyum içinde HD kalitesinde görüntü alıp kaydedebilen 787 kamera bulunduğu belirtildi. Stadyumda ayrıca yüz tanıma sisteminin de bulunduğu öğrenildi. Geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan vodafone Arena’da interaktif ekranlar da yer alacak. Stadyum özel bir ses sistemi ile donatıldı. Yanlızca maç günleri değil her gün kullanılacak şekilde tasarlanan Vodafone Arena’da eğlence merkezleri, yaşam alanları ile Beşiktaş müzesi de olacak.

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Stadyumda şu anda yarın yapılacak protokol açılışı ve Pazartesi oynanacak ilk maç için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Stadyumun çatısına stadyumun isimleri yazılırken, çatı kaplamasının iki bölüm hariç tamamlandığı öğrenildi. Eksiklerin bu akşam saatlerine kadar tamamlanması bekleniyor. Stadyum çevresinde ise çevre düzenleme çalışmalarının kalabalık bir personel tarafından hummalı bir şekilde yapılmaya devam ettiği görüldü.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku