BEŞİKTAŞ'tan MÜTHİŞ GALİBİYET

BEŞİKTAŞ'tan MÜTHİŞ GALİBİYET

Porto 1-3 Beşiktaş

Maç Özeti
Siyah-beyazlılar, geçen sezon gruplarda toplamda 3 gol yiyen Porto'yu 3-1 yendi. Galibiyet golleri Talisca, Cenk ve Babel'den geldi. Tosic ise kendi kalesine gol attı.

Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş, ilk hafta maçında Porto ile deplasmanda karşılaştı. Dragao Stadı’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-1 kazanarak Devler Ligi’ne süper bir başlangıç yaptı.
Geçen sezon 13 Eylül’de yine bir Portekiz ekibi Benfica ile berabere kalan Şenol Güneş’in öğrencileri bu kez Porto’ya acımadı. 13. dakikada Quaresma’nın harika ortasında Talisca kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.
21. dakikada ise Beşiktaş için şanssız bir an yaşandı. Telles’in kullandığı köşe vuruşunda Tosic topu kendi ağlarına yolladı: 1-1.

CENK’ten SÜPER FÜZE

28. dakikada ise Cenk Tosun’un harika füzesi geldi. Caner’den topu alan golcü oyuncu kaleye 30 metreden gönderdiği çok sert şutta Iker Casillas’ı avladı ve Beşiktaş’ı yeniden öne geçirdi: 2-1.
Oyuna başlarken ağırlığını koyan siyah-beyazlılar, ilk yarıyı da üstün tamamladı. Pepe’nin maç boyunca yaptığı kritik hamleler savunmayı sağlam tutarken; Quaresma-Talisca-Babel-Cenk dörtlüsü ise Porto’ya zor anlar yaşattı.
86. dakikada Porto taraftarlarını evlerine gönderen gol geldi. Negredo ve Babel’in işbirliğinde Hollandalı yıldız köşeye plasesini göndererek Beşiktaş’ın 3-1’lik galibiyetini noktaladı.
Beşiktaş 3 puanla başlarken grubun diğer maçında Leipzig ile Monaco 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, 26 Eylül’de Leipzig’i Vodafone Park’ta konuk edecek.

DAKİKA DAKİKA MAÇ

86′ GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!! Temsilcimiz fişi çekiyor ve Ryan Babel ile durumu 3-1’e getiriyor!!! Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Ryan Babel pasını sağ kanattaki arkadaşı Alvaro Negredo’a veriyor. Negredo tekrar Babel’i görüyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ryan Babel vuruşunu yapıyor ve Iker Casillas’in müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluşuyor.
78′ Sağ kanattan gelişen atakta Ricardo Pereira ortasını yerden penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Yacine Brahimi bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
73′ Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken yerine Alvaro Negredo oyuna dahil oluyor.
68′ Kartallar’da Caner Erkin oyunu yavaşlatmaya yönelik hareket ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.
65′ Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken yerine Gary Medel oyuna dahil oluyor.
61′ Yacine Brahimi’nin ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Tiquinho Soares yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto gole izin vermiyor.
55′ Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
51′ Sağ kanattan kullanılan taç atışında Ricardo Pereira ceza sahası içine doğru uzun oynuyor. Savunmadan seken top penaltı noktası üzerinde Tiquinho Soares’in önünde kalıyor. Tiquinho Soares bekletmeden çok sert vuruyor ancak top savunmamızdan geri geliyor. Bu pozisyonda Portolu oyuncular penaltı bekliyor ancak hakem Anthony Taylor müsabakayı devam ettiriyor.
46′ Porto cephesinde ilk oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Oliver Torres ve Jesus Corona oyundan alınırken yerlerine Otavio ve Andre Andre oyuna dahil oluyor.
46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.
Mücadelenin ilk yarısın 2-1 önde tamamlıyoruz.
38′ Ryan Babel’in ara pası ile sol çaprazdan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
33′ Porto geçen sene Şampiyonlar Ligi’ndeki grubunun tamamında 3 gol yemişti.
28′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Cenk Tosun’un muhteşem golü ile tekrar öne geçiyor! Ryan Babel’in pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun çok uzak mesafeden harika vuruyor ve kaleci Iker Casillas’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluşuyor: 1-2.
21′ GOL… Maalesef Porto, Dusko Tosic’in kendi kalesine attığı gol ile beraberliği yakalıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alex Telles ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Moussa Marega kafa vuruşunu yapıyor ancak top Dusko Tosic’e çarparak yön değiştiriyor ve sol köşeden filelerle buluşuyor: 1-1.
19′ Porto gole çok yaklaşıyor. Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Yacine Brahimi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Tiquinho Soares kafa ile pasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Oliver Torres yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.
13′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Anderson Talisca ile öne geçiyor! Anderson Talisca’nın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Iker Casillas’dan seken top sağ kanatta Ricardo Quaresma’nın önünde kalıyor. Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ve bu noktaya hareketlenen Anderson Talisca kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı kalenin sağ üst köşesinden filelerle buluşturuyor: 0-1.
10′ Porto’da Ricardo Pereira rakibi Cenk Tosun’u arkadan çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.
5′ Anderson Talisca’nın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ryan Babel topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
4′ Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Ricardo Quaresma ceza yayı sağ çaprazından sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
1′ Jesus Corona’nın kafa pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Moussa Marega vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Fabricio Agosto’nun üzerine gidiyor.
1′ Karşılaşma Porto’nun vuruşuyla başladı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku