POLONYA-PORTEKİZ MAÇINDAN ÖNCE SAYGI DURUŞU

POLONYA-PORTEKİZ MAÇINDAN ÖNCE SAYGI DURUŞU

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in girişimleri sonucu UEFA, Polonya-Portekiz maçından önce saygı duruşunun yapılacağını duyurmuştu...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) saygı duruşu kararında, gördüğü tepkiler üzerine gün içinde geri adım attı ve Marsilya'daki Polonya-Portekiz maçı öncesinde saygı duruşu yapıldı.

Atatürk Havalimanı'nda 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği terör saldırısı ve 44 kişinin hayatını kaybettiği olay üzerine harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu'nun saygı duruşu talebini reddeden UEFA, gün içinde aldığı tepkiler üzerine geri adım attı. EURO2016 Fransa'da Marsilya'da oynanan Polonya - Portekiz maçı öncesinde saygı duruşu yapıldı.

UEFA'ya başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden tepki gelmişti. Marsilya'daki Polonya-Marsilya maçı öncesinde çalınan milli marşların ardından iki takımın oyuncuları orta yuvarlağın etrafında toplandı. Hakemin 1 dakikalık saygı duruşu düdüğü çaldığında ise Portekizli oyuncular ve tribünler alkışlarla töreni lanetleyip, Türkiye'ye destek oldular.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısı nedeniyle, karşılaşma öncesi Velodrome Stadı'nda alkışlı protesto yapıldı, Türkiye'ye destek verildi.

MAÇLA İLGİLİ NOTLAR

Polonya takımında karşılaşma öncesinde eksik oyuncu bulunmazken, Portekiz'de sakatlıkları bulunan Raphael Guerreiro ve André Gomes, maç kadrosunda yer almıyor.

C Grubu'nu Almanya'nın ardından 2. sırada bitirerek gruptan çıkan Polonya, son 16 turunda karşılaştığı İsviçre'yi penaltılar sonucunda 6-5 üstünlük sağlayarak çeyrek finale kalmıştı.

Portekiz ise F Grubu'nu 3. sırada bitirerek son 16 turuna kalmış ve bu turda karşı karşıya geldiği Hırvatistan'ı Ricardo Quaresma'nın 117. dakikada attığı golle 1-0 yenerek, son 8 takım arasına kalmaya hak kazanmıştı.

İki ülke daha önce 10 kez karşılaşırken bu maçların 4'ünü Portekiz, 3'ünü Polonya kazandı, 3 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da Portekiz'in 13-9 üstünlüğü bulunuyor.

İki ülke son olarak EURO2008 elemelerinde karşı karşıya gelmişti. Portekiz'de oynanan karşılaşma 2-2 eşitlikle sona ererken, Polonya'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 kazanmıştı.

Polonya, bu turnuvada oynadığı 4 maçta rakip filelere 3 gol bırakırken bu goller Jakub Blaszczykowski (2) ve Arkadiusz Milik'ten geldi.

Polonya, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en büyük başarıya bu turnuvada ulaştı ve ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Portekiz'in ise oynadığı 4 maç sonunda 5 golü bulunuyor. Bu goller Cristiano Ronaldo (2), Luis Nani (2) ve Ricardo Quaresma'dan geldi.

Polonya'da Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Lukasz Piszczek, Krzysztof Maczynski, Kamil Grosicki ve Slawomir Peszko, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

Portekiz'de ise Pepe, William Carvalho ve Ricardo Quaresma, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

TAKIMLARIN İLK 11'LERİ

Stat: Marsilya - Velodrome 

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya Futbol Federasyonu) 

Polonya: Lukasz Fabianski, Lukasz Piszczek, Michal Pazdan, Kamil Glik, Artur Jedrzejczyk, Krzysztof Maczynski, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki, Jakub Blaszczykowski, Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik

Portekiz: Rui Patricio, Cedric Soares, Pepe, Jose Fonte, Eliseu, Adrien Silva, William Carvalho, Joao Mario, Renato Sanches, Luis Nani, Cristiano Ronaldo

MAÇ NEFES KESTİ

Polonya-Portekiz maçı dün akşam nefesleri kesti. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucu Polonya'ya 5-3 üstünlük kuran Portekiz, yarı finale yükselen ilk takım oldu. Portekiz, yarı finalde Galler-Belçika eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku