TÜRK KÖKENLİ ALMAN BOKSÖR'den ŞAMPİYONLUĞA SON ADIM
TÜRK KÖKENLİ ALMAN BOKSÖR'den ŞAMPİYONLUĞA SON ADIM

Almanya'nın ağır sıklet boksta yeni ümidi Ağıt Kabayel, cumartesi akşamı Avrupa Şampiyonluğu unvan maçı için ringe çıkacak. Kabayel, halen sahipsiz olan unvanı ele geçirmek için Belçikalı Herve Hubeaux ile karşılaşacak.

Almanya doğumlu 24 yaşındaki Ağıt Kabayel, bugüne kadar yaptığı 15 karşılaşmayı da kazandı. 91 kilodaki Ağıt, maçlarının dışında Wladimir Kliçko'yu yenip dünya şampiyonu olan Tyson Fury ve ağır sıkletin yeni yıldızı Anthony Joshua ile de antrenmanlar yaptı. Boksa başlamadan önce kickboks çalışmaları yapan ve geçimini gece kulübü ve diskoteklerin girişinde korumalık yaparak kazanan Ağıt, spor sayesinde düzenli bir yaşama döndüğünü söylüyor. "Çocukluğum ve delikanlılığım tam bir gettoda geçti. Boks sayesinde oradan kurtuldum" diyen Kabayel, dünya şampiyonluğu için yeterli kaliteye sahip olup olmadığını önümüzdeki iki yılın göstereceğini söyledi.

Avrupa Şampiyonluğu unvan maçı Magdeburg'da yapılacak.


DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku