TÜRKİYE'nin İLK KADIN KOŞUSU
Meriç Baysal

TÜRKİYE'nin İLK KADIN KOŞUSU
 
"Nike Türkiye" Türkiye’de bir ilke imza attı ve Nike'ın etkinliğinde 6 Haziran Cumartesi günü 3000’e yakın kadın Küçük Çiftlik Park’ta sabah 09.34’te "Nike Women 5K İstanbul" koşusu için start aldı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca Küçük Çiftlik Park’ın içinde expo alanı kuruldu. Koşudan bir gün önce açılan alanda katılımcılar kitlerini alırken kendileri için hazırlanmış özel alanlarda vakit geçirme imkanı buldular.

Üç bine yakın kadın, Türkiye’nin ilk kadın koşusu olan “Nike Women’s 5K İstanbul”da tek yürek koştu.

Türkiye’de kadınlar için ilk kez düzenlenen 5 kilometrelik koşu, Maçka’daki Küçükçiftlik Park’tan başladı.

Tam olarak 9:34’de başlayan koşunun ilk adımları gül yapraklarının altında gerçekleşti.

Her kilometresinde özel hazırlanmış canlı müzik sürprizleri, koşu boyunca düzenli ve yeterli ekiple hazır bekleyen su istasyonları, motivasyon için yerleştirilmiş koşuculara bayrak sallayıp sloganlarla destek olan ekipler, 5 km boyunca bir an durmadan koşucularla birlikte koşan ve koşu kalitesini arttırıcı bilgiler veren koşu antrenörleri ile Nike, bu tip organizasyonlarda lider olduğunu bir kere daha kanıtladı.

Koşu parkurunda neredeyse her adımda bir güvenlik elemanı bulunması, tüm parkurun koşucular için son derece güvenli olmasının sağlanması dikkat çekti..

Koşuyu Damla Çelik birinci olarak tamamladı. Yarışmanın ikincisi Elif Tozlu olurken üçüncülük kürsüsüne Lütfiye Kara çıktı. Aralarında bir çok ünlü isimlerin de yer aldığı koşu öncesinde Küçük Çiftlik Park’da kurulan alanda masaj, Nike temalı dövme, tırnak boyama ve saç örme stüdyosunda eğlenceli dakikalar yaşandı.

Yarışı tamamlayanlara madalya yerine her zaman taşıyabilecekleri Nike temalı birer kolye hediye edildi. Bir de Nike koşu grubu için hazırlanmış özel t-shirt yarışmacıların hediyeleri arasındaydı.

Aralarına bir çok ünlünün de yer aldığı ve "Boogy The Event Company" tarafından organize edilen etkinlik övgüler alırken Nike Global'de en başarılı kadın koşuları arasında yerini aldı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku