YENİ BAŞKANIN BİLİNMEYENLERİ

YENİ BAŞKANIN BİLİNMEYENLERİ

Babası Rahmi Koç Beşiktaşlıydı. Ama o, evlerinde çalışan Kamer Bey sayesinde Fenerbahçeli olmuştu. Kadıköy'le ve tribünle tanıştığında henüz 6 yaşındaydı.

Babası gibi Beşiktaşlı olmadı ama onun gibi iş insanı olmak istiyordu. Doğup büyüdüğü İstanbul'dan İngiltere'ye, ardından da Amerika'ya gitti Ali Koç. Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Mezuniyetinden sonra pek çok Amerikan şirketinde çalıştı.

1997 - 2000 yılları arasında Koç Holding'de yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak görev yaptı. Daha sonra holding bünyesinde pek çok farklı görevleri oldu. TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı, Koç Holding'de Başkan Vekili de oldu. 2017 yılında Forbes Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' listesinde 50. sırada yer aldı.

İki dönem Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı Ali Koç. 1907 Fenerbahçe Derneği'ni ağabeyi Mustafa Koç ile birlikte kurdular. O da yıllarca derneğin başkanlığını yaptı. Derneğin amacını 'Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hizmet' olarak tarif ettiler.

Ali Koç 2015 yılındaki genel kurulda başkan adaylıığının ilk sinyalini verdi; "Elimi taşın altına koyacağım" dedi. 2017'de de adaylığını resmen açıkladı.

Çocukluğundan beri Fenerbahçeliydi Ali Koç. İlk başkanlık hayallerini de çocukken kurmaya başlamıştı. Başkan olursam sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için çalışacağım demişti.

Tarihi fark attı

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi.

Ülker Stadı'nda yapılan tarihi kongrede kullanılan oyların 20 bin 736'sı geçerli sayıldı. Ali Koç, 16 bin 92 oy alarak yeni başkan olurken, Aziz Yıldırım 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Yıldırım'a 11 bin 448 oy farkı attı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku