TAYYİP ERDOĞAN’ın SÖYLEMLERİ İÇİ BOŞ SÖYLEMLERDİR!..

Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda 04 Kasım 2018’de düzenlenen, MİLGEM Projesinin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasbedilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, hele hele toprağında gözümüz yoktur. Biz sadece ülkemizin ve kardeşlerimizin haklarını koruyoruz. Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız” dedi.

Şimdi biz de Erdoğan’a soralım; Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 18 Ada ve 1 Kayalık 2004’den beri tam 14 yıldır işgal altında. İşgalin önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine neden Hükümet Direktifi verilmedi? Topraklarımızı işgal eden Yunanistan’a 14 yıldır neden nota verilmedi?

Erdoğan, 27 Ocak 2018’de, AKP Kocaeli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Şimdi Kılıçdaroğlu’na sorarsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Parti’ye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz, siz. Sizin partinizin başında olanlar (Atatürk ve İnönü’yü kastederek) verdi ve şimdi tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve o tarihi dosyaları, Lozan’da dâhil olmak üzere bunların önüne de milletime de bunları o belgelerle anlatacağız.” dedi. Yunan askerine alenen teslim ettiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının sorumluluğunu CHP, Atatürk ve İnönü’nün üzerine atan Tayyip Erdoğan, tarihi dosyaları neden 10 aydır çıkartamadı?

Yunanistan ve İsrail, Taşoz Adası Türk karasularındaki petrolümüzü 2015’den beri tam üç yıldır gözümüzün içine baka baka çalıyor. Yunanistan ve İsrail’e 111 Milyon varil petrolümüzü çalması için hırsızlık ruhsatını kim verdi?

Yunanistan, Girit Adası’nın güneyinde bulunan 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını 2014 yılında parselleyip satışa çıkardı. Konu ile ilgili duyurular, resmi dokümanlar ve ihale şartları Yunan Çevre ve Enerji Bakanlığı’nın Resmi İnternet Sitesinde, 08 Ağustos 2014 tarih ve 2186 / 2014 sayılı Yunan Resmi Gazetesinde ve 13 Kasım 2014 tarih ve C 400 / 4 sayılı Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlandı.

Danıştay’ın, “Andımız yeniden okunsun” kararına jet hızıyla itiraz eden AKP Hükümeti, Yunanistan’ın, 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını parselleyerek satmasına 4 yıldır neden itiraz etmedi? Erdoğan ve AKP Hükümetleri, konu ile ilgili olarak Yunanistan, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine neden nota vermedi?

Yunanistan, 2014 yılında Ege Denizi Türk karasularında Yunan Sahil Güvenlik Botu ile deniz haydutluğu yaparak Nisan 2014’de Türk Kaptan Mustafa Ateş’i uçaksavar makinalı tüfek ateşi ile öldürdü, Mayıs 2014’de de Türk karasularında balık avlayan Kaan Camuzoğlu’nu tutuklayarak hapse tıktı ve ölümüne neden oldu. Erdoğan ve AKP Hükümetleri, Yunanistan’ın yaptığı deniz haydutluğu için neden Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurmadı?

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde;

*Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin ilk ve en büyük toprak kaybını yaşamış, batıdan bölünmüş ve Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir.

*Taşoz Adası Türk karasularındaki 111 Milyon varil Türk petrolü Yunanistan ve İsrail’e teslim edilmiştir.

*Türkiye’nin, Doğu Akdeniz Girit Adası güneyindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının bulunduğu 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığı alenen Yunanistan’a teslim edilmiştir.

*Yunanistan, Ege Denizi Türk karasularında hiçbir engelle karşılaşmadan Yunan Sahil Güvenlik Botları ile deniz haydutluğu yapmış ve Türkiye’yi denize ayak basamayacak hale getirmiştir.

*Yunanistan Ege Denizi’ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkarmış, Ege Denizi’ndeki Türk karasuları ise filen 3 mile düşürülmüştür.

Verilen somut ve belgeli örneklerden anlaşılacağı üzere Erdoğan’ın söylemleri tamamen içi boş söylemler olup kendi tabanını kandırmaya yönelik söylemlerdir.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87