TİNTO BRASS'TAN BÜLENTO ARINÇTİNO'YA MEKTUP

Bizim bu köşeye ara sıra konuk ettiğimiz Dönengül Ablamız vardı. Siz soruyordunuz, o keyfekeder yanıtlıyordu, hatırladınız mı? Mektupları birikmişti. Rica etti. Bugün köşeciğimizi ona ayırıyoruz. İşte kendisine gönderilen mektuplara verdiği cevaplar:

Rumuz: Kikirik Kibariye "Dönengül Abla, elimde değil her şeye gülüyorum. Başbakanımız "Buuunnnlaaarrr! Camiye ayakkabılarıyla girdiler!" diyor gülüyorum. Bülent Ersoy Besmele çekip rakı kadehini yere fırlatıyor, gülüyorum. Başbakanın sanatçısı unvanıyla yanına gidiyor, bir Besmele de orada çekiyor, gülüyorum. Başbakanımız maç yapıyor. Korkudan kimse ne topu ayağından alıyor ne kaleci set oluyor, gülüyorum. Açlık sınırında yaşıyorum ama Burak-Bilal biraderler servetlerini katlıyorlar, gülüyorum. Şimdi de Bülent Arınç çıkmış "Kadın iffetli olacak kahkaha atmayacak" diyor. Ben şimdi iffetsiz miyim?"

Dönengül Abla "Sevgili Kikiriğim, seni kikirtenler utansın! Topla eşini, dostunu, akrabalarını Bülent Arınç'ın karşısına geçip karınlarınızı tuta tuta gülün. Hatta işaret parmaklarınızı ona yönelterek gülün. Ayaklarınızı yere vurarak gülün! Gözlerinizden yaşlar gelene, nefessiz kalana kadar gülün! Tımarhaneye çevrilmiş bir ülkede ancak mizahla zalimleri tımar ederiz yavrucuğum unutma! Siz güldükçe o ağlayacaktır, gülmeye devam!"

Rumuz: Isırılmış Elma "Canım Ablacım, birkaç gün öncesine kadar mutlu bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşımla Ankara'da otobüse bindik. Otobüste "Flört Yangını" adlı kitabın afişini reklam panosuna koymuşlar. Erkek arkadaşım reklamı okuyunca bana ters ters bakmaya başladı. Çay bahçesinde oturduğumuzda da ağzını bıçak açmadı. Ben 30'umdayım. O etraftaki 16'lık kızlara bakmaya başladı. Ayrıldığımızda doğru eve gittim. Akşama telefonuma mesaj geldi 'Sorun sende değil bende. Sen ısırılmış elmasın. Ben şimdi manava gidiyorum. Umarım kendine layık birini bulursun" dedi. Ablacım, ayrılık acısıyla nasıl başa çıkacağım? Lütfen bana yardımcı ol."

Dönengül Abla:
"Ayrılık acısı, ayrılığı kabul etmemek demektir tatlım. Kabul et ve yola koyul. Çivi çiviyi söker: Git kendine seni gerçekten seven, saygı duyan birini bul. "Flört Yangını"'nı yazanın anlaşılan bir yerleri tutuşmuş. Unutma önemli olan "ısırılmış elma" olmak değil, hiç ısırılmamış "hıyar olmaktır"! Kendine ve keyfine iyi bak bebişim."

Rumuz: Tinto Brass
"Ben İtalyano yönetmen Tinto. Sizin oralarda yaşayan hayal gücü oldukça geniş bir başbakano yardımcısı varmış. Adı galiba Bülento Arınçtino. Kendisi 'Kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar..." şeklinde açıklamalar yapmış. Bir siyasetçinin böyle fantezilere sahip olması hoşuma gitti. Acaba kendisiyle nasıl bağlantıya geçebilirim? O yazsa, ben yönetsem ne güzel olur, di mi?"

Dönengül Abla "Merhaba tonton Tintocum. Bizdeki büyük yeteneklerin kıymetlerini nihayet anlayan biri çıktı diye, çok sevindim. Bülento Arınçtino da yetenekli siyasilerimizdendir. Ne ki yeteneklerini yanlış alanda değerlendiriyor. İşaret buyurduğun gibi geniş bir fantezi dünyası var. Direklere tırmanan kadınlar, kahkaha atan kadınlar, kocasını bırakıp sevgilisiyle tatille giden kadınlar... Kadınlar... Kadınlar... Bu malzemenin hakkını ancak sen verirsin. Ben buradan Bülentino'ya sesleniyorum. "Huuu!.. Bülentinooo!.. Tinto'yu ara, telefonunu bekliyor."



https://twitter.com/FILIZCEMSU
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87