TÜRK ADASI TAŞOZ’da YUNAN ASKERİ TATBİKATI

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetlerinden cesaret alan Yunanistan sürekli olarak Lozan Antlaşması’nı ihlal ediyor. Mülkiyeti Türkiye’de olan ve gayri askeri statüdeki Taşoz Adası’nda 14 Mart 2017’de Seferberlik Tatbikatı yapan Yunanistan 06 Ekim 2018’de de Atışlı Arazi Tatbikatı yaptı. Türk Adası Taşoz’da, PARMENION-2018 Müşterek Tatbikatı çerçevesinde icra edilen AGRYPNOS FROUROS Atışlı Arazi Tatbikatı’na, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis de katıldı. Tatbikatla ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yayımlandı.

Korgeneral Stefanis, tatbikatı seyir çadırından izledi.

Tatbikatta gerçek mermiler ve sis bombaları kullanıldı.

Tatbikatta 12,7 mm.lik Uçaksavar silahları, Uçaksavar Taretleri ve MG3 Makinalı tüfekleri de kullanıldı.

Tatbikata Yunan SAT Komandoları ile Taşoz Adası’nda yaşayan Yunan vatandaşlarından teşkil edilen Milis Kuvvetlerinin de katılması dikkat çekti.

YUNANİSTAN LOZAN ANTLAŞMASI’nı İHLAL EDİYOR, ERDOĞAN ve AKP HÜKÜMETİ SEYREDİYOR!..

Yunanistan, Altı Büyük Devlet Kararı ile Lozan Antlaşması’nı açık bir şekilde ihlal ediyor. Yunanistan, antlaşmaları ihlal ederek, Türk Adası Taşoz’da, 06 Ekim 2018’de Atışlı Arazi Tatbikatı yaparken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar olanı biteni turist gibi seyrettiler. Yunanistan’a müzik notası bile vermediler, veremediler.

YUNANİSTAN ve İSRAİL, PETROLÜMÜZÜ ÇALMAYA DEVAM EDİYOR!..

Yunanistan ve İsrail, Taşoz Adası Türk karasularındaki petrolümüzü çalmaya devam ediyor. Günde 3823 varil petrolümüz çalınıyor. Erdoğan ve AKP Hükümetleri Taşoz Adası  bölgesinde bulunan 111 Milyon varil petrol rezervini Yunanistan ve İsrail’e alenen teslim etti.

Tayyip Erdoğan ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’a bir kez daha soralım;

*Yunan-İsrail ortaklığı Energean Şirketine, Türk karasularında petrol arama ve Türk petrolünü çalma ruhsatını, yani hırsızlık ruhsatını kim verdi ?

*Türk petrolünü çalan Energean Şirketi’nden komisyon ve/veya bağış adı altında ücret alan AKP’li var mı?

BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM!.. KUZEY EGE ADALARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne AİTTİR!..

İkinci Balkan Savaşı’ndan sonra Londra’da düzenlenen Süfera Konferansı’nda Büyük Devletlerin Londra Büyükelçileri, Ege adaları konusunda karar vermek üzere toplandılar. Süfera Konferansı’nda temsil edilen Altı Büyük Devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya), Ege adaları konusundaki ortak kararlarını, 13 Şubat 1914’te Yunanistan’a ve 14 Şubat 1914’te de Türkiye’ye birer nota ile bildirdiler.

Karara göre, Gökçeada, Bozcaada ve Meis Adası Türkiye’ye iade edildi, Yunan işgalindeki diğer Ege adaları ise silahlandırılmamak ve askeri amaçlarla kullanmamak şartıyla Yunanistan’a verildi. Yunanistan’a, adaların egemenliği değil, sadece kullanma hakkı yani zilyetlik (possession) hakkı verildi. (Prof. Dr. Hüseyin PAZARCI, Doğu Ege Adalarının Askerden Arındırılmış Statüsü, Ankara, 1986, S.3 ;  Prof. Dr. Sevin TOLUNER, Türkiye’nin Bazı Dış Politika Sorunları, İstanbul, 2004, S.113,114 ; Deniz BÖLÜKBAŞI, Turkey and Greece, Londra, 2004, S.835,837 )

Taşoz, Semadirek, Limni, Bozbaba, Midilli, İpsara, Sakız, Sisam ve Ahikerya adalarının mülkiyeti Türkiye’ye aittir. Anılan 9 ada, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlığında olan adalardır.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87