TÜRK ADASI’nda YUNAN BAYRAK TÖRENİ

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında, “tek bayrak, tek devlet ve beka” söylemleri ile milletimize masal anlatırken Aydın Eşek Adası’nda Yunan bayrak töreni yapıldı. Mavi Vatan Tatbikatı devam ederken 07 Mart 2019’da yapılan bayrak törenine, Yunan işgali altındaki Aydın Eşek Adası’nın sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, adada konuşlu askeri üslerde görevli Yunan subay ve astsubayları, adanın sözde Emniyet Müdürü ile adadaki Yunan İlkokulu ve Lisesi’nin öğrencileri katıldı. 12 Ada’nın Yunanistan’a katılmasının 71. yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılan bayrak töreni ile ilgili haber, resim ve video görüntüleri kalymnos-news.gr adlı İnternet Haber Sitesinde yayımlandı.

Video görüntülerinde 2017’de öğretime açılan Yunan İlkokulu ve Lisesi öğrencilerinin Aydın Eşek Adası sokaklarında yürüyüş yaparak tören geçişi yaptığı görülüyor.

Bayrak töreninin yapıldığı meydanda protokole dahil olan resmi görevliler ile adada yaşayan Yunan vatandaşları egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

Sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, meydanda bulunan anıta çelenk koydu. Yunan bayrakları ile süslenen meydandaki anıta çelenk konulurken Yunan İlkokulu ve Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri ve Fener Rum Patrikhanesi’nin atadığı papaz da hazır bulundu.

Haberde Eşek Adası’nın Yunan sınırı olduğu belirtilmiş. Yani, Aydın Eşek Adası Yunanistan tarafından hem işgal hem de ilhak edilmiş.

Mavi Vatan’da bulunan Aydın Eşek Adası’nda Yunan bayrak töreni yapılırken AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

Yunan askerlerinin kuzu çevirdiği Aydın Eşek Adası’ndaki sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros Yunan vatandaşıdır. 2972 sayılı Mahalli İdareler Seçim Kanunu Madde 9’a göre Belediye Başkanı Türk vatandaşı olmalıdır. Sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros 2008’den beri tam 11 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyor. Bazı CHP’li belediye başkanlarını görevden alarak yerine kayyum atayan Erdoğan ve AKP Hükümeti, bugüne kadar Kottoros’u görevden almadı ve yerine kayyum atamadı.

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2017’den beri Aydın Eşek Adası’nda kaçak olarak faaliyet gösteren Yunan İlkokulu ve Lisesi hakkında hiçbir işlem yapmadı. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın Eşek Adası’nda kaçak olarak faaliyet gösteren Yunan otelleri hakkında hiçbir işlem yapmadı.

Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere başta Tayyip Erdoğan ve Başkan Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere AKP Hükümetinin Dışişleri, İçişleri, Savunma, Eğitim ve Turizm bakanları hep birlikte Yunanistan hesabına çalışıyor.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87