TÜRKİYE’de KONUŞLU YUNAN ASKERİ ÜSLERİNİN TEZKERESİ NEREDE?..

Türkiye’de demokrasinin askıya alındığı dönemlerde, milli irade ve Türkiye Büyük Millet Meclisi yok sayılarak kararlar alınıyor. Bu konuda en somut örnek Türkiye’nin meclis kararı olmadan Kore Savaşına girmesidir. Demokrat Parti Hükümeti, 25 Temmuz 1950’de aldığı kararla, Kore Savaşına gönderilmek üzere 4500 kişilik Türk Tugayını Birleşmiş Milletler emrine verdi. DP Hükümeti bu kararını muhalefetle paylaşmamış ve TBMM’den geçirmemiştir. Kore Savaşının tezkeresi yoktur. 1924 Anayasası’nın 26. Maddesi ihlal edilmiş ve meclis kararı alınmadan Kore Savaşına girilmiştir.

AKP Hükümetleri döneminde de milli irade ve Türkiye Büyük Millet Meclisi yok sayılarak kararlar alındı. Eski Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümeti, 2003 Irak Savaşı sonrasında, meclis kararı olmadan ABD askerlerinin Türk topraklarından geçiş yapmasına izin verdi. Saddam yönetiminin devrilmesini müteakip yüzbinlerce Amerikan askeri meclis kararı olmadan İncirlik’ten geçirildi. Genelkurmay yetkilileri meclis kararı istemesine rağmen, AKP Hükümeti, Amerikan askerlerinin geçirilmesini milletlerarası nezaket kuralları kapsamında yaptığını beyan etti. Erdoğan ve AKP Hükümeti, 4 Temmuz 2003’de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’ye nezaket kurallarını uyguladı. Anayasanın 92.Maddesi ihlal edildi.

Eski Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümeti, 2007 yılında, meclis kararı olmadan İsrail uçaklarına Türk hava sahasını açtı. Türk hava sahasını kullanan 5 adet İsrail F 15 savaş uçağı, 6/7 Eylül 2007 gecesi Suriye’ye giriş yaparak sivil ve askeri hedefleri bombaladı. Uçakların yakıt tankları Hatay ve Gaziantep’te bulundu. Olay, İsrail tarafının özür dilemesi ile geçiştirilmeye çalışıldı. İsrail’e nota verilmedi. Anayasanın 92.Maddesi ihlal edildi.

Anayasanın 92.Maddesine göre “yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisinindir”. Eski Başbakan Erdoğan, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını alenen Yunan askerine teslim etti. İşgal edilen adalardan altısına, meclis kararı alınmadan ve milli irade yok sayılarak 2004 yılından itibaren, 6 Yunan Kara Üssü, 2 Yunan Deniz Üssü ve 2 Yunan Helikopter Üssü olmak üzere toplam 10 Yunan Askeri Üssü tesis edildi. Askeri üslerde 4 binden fazla Yunan askeri görev yapıyor.

Yunan Askeri Üsleri, 2004’den beri tam 13 yıldır faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Türkiye’de konuşlu Yunan Askeri Üslerinin tezkeresi yoktur.  Anayasanın 92.Maddesi ihlal edildi.

İKİ YUNAN ASKERİ ÜSSÜ DAHA AÇILIYOR!..

Erdoğan ve AKP Hükümetleri sayesinde İzmir, Aydın ve Muğla’da 10 Askeri Üs açan Yunanistan şimdi de Muğla Koçbaba ve Muğla Ardıççık adalarında 2 Yunan Askeri Üssü daha açıyor. Türkiye’de konuşlu Yunan Askeri Üslerinin sayısı 12’ye çıkıyor.

Yunan Savunma Bakanlığı, 27 Nisan 2017’de, Koçbaba ve Ardıççık adalarında, güneş ve rüzgâr enerji santralleri kurdu. Santrallerin açılış törenine Tuğgeneral Dimitri Houpi de katıldı. Askeri üslerin alt yapı çalışmalarını tamamlandı. Anılan adalarda askeri üslerin faaliyete geçmesi ile birlikte Türkiye’deki Yunan askerlerinin sayısı 5 bini geçecek.

Yunanistan, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde, hiçbir engelle karşılaşmadan ve elini kolunu sallayarak Türk topraklarında askeri üs kurmaya devam ediyor. Savunma Bakanları, vatan topraklarına Yunan askeri üslerinin kurulmasını turist gibi seyrediyor.

Muğla İl sınırları içinde açılış hazırlığı yapılan Yunan Askeri Üslerinin tezkeresi nerede? AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 13 yıldır faaliyette olan 10 Yunan Askeri Üssü ile açılış hazırlığı yapılan 2 Yunan Askeri Üssünün hesabını Türk Milletine vermek zorundadır. Erdoğan kimin tarafında ve kimin hesabına çalışıyor?

TUĞGENERAL DİMİTRİ HOUPİ KİMDİR?..

Tuğgeneral Dimitri Houpi, Türkiye’de konuşlu Yunan Askeri Üslerinin Komutanı olarak görev yapıyor. Tuğg. Houpi, 18 Haziran 2017’de Muğla Kalolimnoz Adası’na gelerek adada konuşlu Yunan Kara Üssündeki askerleri denetledi. Kalimnos ve Kos (İstanköy) Adası’ndaki eğitmen askerler de 18 Haziran 2017’de Muğla Kalolimnoz Adası’na gelerek gerçek mermilerle atış eğitimi yaptılar. Tuğg. Houpi, Yunan Askeri Üssünde atış eğitimi yapan eğitmen askerler ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Tuğg. Houpi, 25 Haziran 2017’de Aydın Bulamaç Adası’na gelerek adada konuşlu Yunan Kara Üssünde atış eğitimi yapan askerleri denetledi.

ERDOĞAN, MASAL ANLATIYOR!..

AKP Genel Başkanı Erdoğan sürekli olarak tek bayrak ve tek devlet vurgusu yapıyor. Ancak İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde tam 13 yıldır Türk bayrakları ile birlikte Yunan bayrağı da dalgalanıyor.

İzmir, Aydın ve Muğla illerimiz birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere ikişer Vali ve ikişer Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Devletin birliği ve tekliği ortadan kalkmış, otorite Yunanistan ile paylaşılarak, Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir.

Erdoğan, Türk Milletine sürekli olarak tek bayrak, tek devlet masalı anlatıyor ancak Erdoğan’ın masallarına artık kimse inanmıyor !...

TÜRK MİLLETİNDEN, 9 EYLÜL 1922’nin İNTİKAMI ALINIYOR!..

Türk kamuoyunun en çok sorduğu iki soru var. Birinci soru, “18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı neden Yunan askerine teslim edildi?” İkinci soru ise, “İzmir’de denize döktüğümüz Yunan askerleri, neden İzmir’e yeniden yerleştirildi?”

Soruların cevabı çok açık ve nettir; Kindar nesil görevini yapıyor. Türk Milletinden, 9 Eylül 1922’nin intikamı alınıyor!..

Ancak hiç kimsenin endişesi olmasın. Türk Milletini yok sayanlar asla başarılı olamayacaktır. Türk Milleti, 9 Eylül 1922’de olduğu gibi 18 Ada ve 1 Kayalıktaki Yunan askerlerini de işbirlikçileri ile birlikte denize dökecektir.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87