UMURSAMAK

Kaç gündür düşünüyorum…

Ama sanki morfinlenmiş gibi beynim durdu ve düşünemez oldum. Sanki robot misali mıhlandım kaldım olduğum yere.

Soma’dan gelen acı haber sonrasında sanki her yer karardı. Adeta kömür karası doğuyor güneş ve gün geceye simsiyah karışıyor.

O elim facianın ardından yaşananlar daha can acıtıcı bir hal aldı…

Acıyla feryat eden insanlar, haklı tepkilerini ifade etmeye çalışan insanlar, kocasından haber almak için uykusuz nöbet tutan kadınlar, bir umut, iyi bir haber bekleyen aileler, çocuklar, yetişkinler, yaşlılar, polis müdahaleleri, danışman tekmeleri, atılan tokatlar vs vs…

Allak bullak olduk milletçe.  Özellikle son fotoğraflar daha da can yakıcı.  Bu kadar mı kin ve nefretle dolmuşuz. Derdimizi bilmez, yaralarımızı sarmak için hiç çaba sarf etmez olmuşuz. Umursamazlık ve umarsızlık diz boyu. Hep bir kavga, hep bir çekişme.

Üstelik de bunu yapanlar bizleri yöneten iyi eğitimli insanlar. Mecliste kavgasız, hakaretsiz gün geçmiyor. Vekiller birbirlerini yumrukluyor, politikacılar belden aşağıya vurmaya çalışıyor.

Dışarıda ise halk birbirleriyle kavgalı nerdeyse…

Tepkilerimizi dile getirmek neredeyse imkânsızlaştı. Haklı bir konuda eylem yapmak isteyenler Molotoflarla saldırıyor polise, hırsını alamıyor esnafın camını çerçevesini indiriyor, otobüs yakıyor. İşte durum çirkin bir fotoğraf olarak karşımızda duruyor.

Tüm bunlar yaşanırken daha derin acı ise bu gün okuduğum haberdeydi. Düşünsenize vicdanların nasılda kör olduğunu, insanlıktan onurundan nasıl uzaklaştığımızı ortaya koyuyor.  “Soma’da kurtarma ekiplerini şok eden olay”, “Bunun adı vicdansızlık” başlığı ile verilmişti haber. Detayları şöyle:

“Yerin 2 bin metre altına inen kurtarma ekiplerinin üzerlerini değiştirdiği soyunma odasında bulunan para ve cep telefonları çalındı.”

İşte Türkiye’nin en kara fotoğrafı. İnsanlar can kurtarma derdindeyken, bir kısım ahlaksızların, onursuzların yaptığı fırsatçılık insanlık onurunu en derinden zedeleyen bir olaydır. Daha da kötüsü bu olay kara leke olarak anlımızda taşıdığımız bir yük olmalı. Bu insanlık suçunu işleyen ahlaksızlar bir an önce bulunmalı ve öyle cezalar verilmeli ki, yerin binerce kat altında hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimizin ruhları sızlamamalı.

Bu arada iyi şeyler de olmuyor değil elbet…

Mesela Fenerbahçe ve Beşiktaş Soma için maç yapacak. Geliri Soma’da hayatını kaybeden madenci kardeşlerimizin ailelerine gidecek. Sanatçılar da seferberlik ilan etti. Yani kötü şeyler olurken iyi şeylerde oluyor benim güzel ülkemde. Ben güzelliklerin çoğaltıldığı, sevginin, saygının arttığı, eski değerlerimizin kazanıldığı, kötülüklerin yok denecek kadar az olduğu bir ülke hayal ediyorum. En çok bunu umursuyor ve herkes tarafından umursanmasını bekliyorum.


https://twitter.com/huzunyucel
https://www.facebook.com/huzun.yucel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Haşim Can 10 yıl önce

tebrik ederim canım arkadaşım hüzün yücel hanım efendi.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87