Yaşam:
EGE'de  BÜYÜK TEHLİKE

EGE'de  BÜYÜK TEHLİKE

İklim değişikliğine bağlı nedenlerle Okyanuslardan denizlerimize gelen zehirli aslan balığı bugün Gökova Körfezi''nde görüldü. Muğla'nın Bodrum ilçesinden dalış yapmak için Gökova Körfezi'ne giden Avukat Göray Karadut, Ören açıklarında yaptığı dalış sırasında çevresinde 3 adet aslan balığı gördü. Karadut, emin olmak için balıklardan bir tanesini avlayarak karaya çıktı.

30 yıldır bölgede dalıyor

30 yıldır dalış yaptığı bölgede ilk kez aslan balığı ile karşılaşan Karadut, o anları şöyle anlattı: "30 yıldır daldığım Gökova Körfezinde ilk kez aslan balığı ile karşılaştım. Son derece tehlikeli olan bu türün denizlerimize gelmesi büyük bir tehlike arz ediyor. Ören açıklarında daldığım sırada çevremde 3 tane aslan balığı fark ettim ve birini emin olmak için avladım. Üç balıkta aynı bölgedeydi ve bir aslan balığı yavrularıyla birlikte tüm bölgeyi istila edebilir. Bu tür sürü halinde değil, birbirlerinden mesafeli ilerleyerek gittikleri bölgeyi istila ediyorlar."

Tehlikeye dikkat çekmişti

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (UICN), aslan balığı  ile ilgili tehlikeye dikkat çekerek, zehirli dikenleri nedeniyle yırtıcı balıkları kendinden uzak tutan aslan balıklarının küçük balık kolonilerini yok eden saldırgan bir balık olduğunu ve Doğu Akdeniz'de hızla azalan balık stoklarının çoğalmayı sürdüren aslan balıkları ile daha da etkilenerek tamamen tükenebileceği açıklamasında bulunmuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku