Yaşam:
İŞTE UCUZ ve VİZESİZ TATİLİN ADRESİ

İŞTE UCUZ ve VİZESİZ TATİLİN ADRESİ

Euro yükselmeye devam ediyor. Kur 4.11’den işlem görürken Avrupa tatili planlayan vatandaşlar bu planlarını tekrar gözden geçirmeye başladılar. İngiltere, Almanya, İspanya gibi Avrupa’nın büyük ülkelerine yapılacak tatiller bütçeyi zorlayabilir. Ancak çok fazla bütçe ayırmadan da gidip gezebileceğiniz yerler mevcut. Bu ülkelere hem vize yok hem de tahmininizden çok daha ucuz. Bu ülkelerin başında da Ukrayna, Sırbistan ve Gürcistan geliyor. İşte alternatif olarak bütçenizi fazla zorlamadan gidebileceğiniz bu ülkelerdeki tatilin ortalama maliyeti.

1)Ukrayna (Kiev – Lviv)

Ukrayna diğer Avrupa ülkelerine göre nispeten daha ucuz bir ülke. Para birimi olarak Grivana kullanılıyor ve 1 TL, 7.2 Ukrayna Grivanası değerinde. Planınızı yapıp bir kaç önceden aldığınız takdirde. Türkiye’den Ukrayna’ya uçak biletleri ortalama 250 TL. Yolculuğunuz boyunca en fazla parayı da uçak biletlerine vereceksiniz desek yanlış olmaz. Ukrayna’ya gittiğinizde konaklama, ulaşım, yeme-içme son derece hesaplı. 7 günlük bir tatilin konaklama fiyatı yaklaşık 95 TL (6 gecenin toplamı). Üstelik konakladığınız bu yerler ortalamanın altında, merkezden uzak, kötü yerler değil.

Ukrayna’da ulaşım da oldukça uygun. Kiev ve Lviv arası tren yolculuğuna (yaklaşık 8 saat sürüyor)  35-45 TL arası bilet bulunabiliyor. Ukrayna ülke parasının bizim paramıza oranla değersiz olması burayı bizim açımızdan cazip kılan en önemli nedenlerden. En güzel restoarantlarda canınızın istediğini rahatça yiyebilirsiniz. Ödeyeceğiniz en fazla miktar kişi başı 15 TL olacaktır. Tüm bunların ışığında bir haftalık bir Ukrayna tatili size ortalama 1.250 TL’ye mal olabilir.

2)Sırbistan (Belgrad)

Sırbistan da Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri. Para birimi olarak Sırbistan Dinarı kullanılan ülkede 1 TL, 29.15 Sırbistan Dinarı değerinde. Türkiye’den Sırbistan’ın Belgrad şehrine uçak bileti erken alırsanız eğer yaklaşık 375 TL. Belgrad’da konaklama da diğer Avrupa şehirlerine göre son derece ucuz.

Dört yıldız kalitesinde, temiz, şehrin merkezinden çok fazla uzaklaşmadan geceliği 65 ila 120 TL arasında değişen fiyatlarla otel bulmak mümkün. Yeme içme açısından da Belgrad’da fiyatlar son derece uygun. Kalburüstü bir yerde oratalama 20 TL’ye son derece keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Gece hayatı oldukça hareketli olan Belgrad’da
eğlence mekanları da bütçenizi zorlamaycak fiyatlarla hizmet veriyor.

3)Gürcistan (Tiflis)

Gürcistan seyahatinin en güzel yanı vizenin yanı sıra pasaporta bile ihtiyaç duymuyorsunuz. Havaalanında çıkış harcı ödeyerek çıkabilirsiniz. Ki bu rakam 15-20 TL arası bir miktar. Gürcistan’ın Tiflis kentine uçakla ortalama iki saatte gidiliyor ve bilet fiyatları 175-200 TL arasında. Hatta daha bi iki ay önceden alırsanız daha uygun fiyatlarda bilet bulmanız mümkün.

Tiflis’te konaklama da oldukça uygun. Tiflis Avrupa şehirleri kadar hareketli bir şehir değil. İHtişamı Avrupa şehirlerine oranla biraz daha sönğk kalıyor. Ancak fiyat olarak kesinlikle son derece uygun. Geceliği 30-40 TL olan son derece güzel, temiz mekanlarda konaklayabilirsiniz. Yeme içme de bütçenizi zorlayacak rakamların çok altında.

TÜRKİYE'DEN ÇIKIŞLAR AZALDI

TÜİK verilerine göre 2016 yılının dördüncü çeyreğinde Türkiye'den yurtdışana çıkan vatandaşların sayısı 2015'in aynı dönemine göre yüzde 3 azalarak 1 milyon 796 bin 130 kişi olarak açıklandı. 2016 yılı değerlendirildiğinde; yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yıla göre %9,8 azalarak 7 milyon 891 bin 909 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 640 $ olarak gerçekleşti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku