Yaşam:
KÜTAHYA'da DEV MANTAR

KÜTAHYA'da DEV MANTAR

Kütahya'da, vatandaşlarca yaylada bulunan yaklaşık 2 kilogramlık dev çayır mantarı görenleri şaşırttı. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki bin 826 rakımlı Türkmen Dağı'ndaki Uluköy Yaylası'na mantar toplamaya giden Mehmet Demir, yaklaşık 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.

Bulduğu mantarın Kütahya bölgesinde "Kızılca mantar" olarak adlandırıldığını aktaran Demir, şöyle konuştu: "Yaz aylarını Türkmendağı'nda bulunan Uluköy Yaylası'nda geçiriyorum. Burası kekik, nane, çam havasıyla ve buz gibi sularıyla bizim vazgeçilmezimizdir. Hafta sonları yaylada ailemizle doğa gezisi yaparak, tabiatla içi içe olan ormanlık alanlarda mantar arıyoruz. Bu bölgede Kızıl, Ak, Melki ve Kuzugöbeği ismiyle bilinen mantar türleri sıkça bulunmaktadır. İlk defa yaklaşık 2 kilogram civarında yörede Kızılca mantar olarak bilinen dev bir mantar buldum. Sanırım artan yağışlar mantarların büyümelerine neden oldu. Ender bulunan bu mantarın tadı et kadar lezzetlidir ve kesinlikle zehirli değildir."



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku