Yaşam:
MİNİK ELA İÇİN TEK YÜREK, çARŞI da DESTEK!

MİNİK ELA İÇİN TEK YÜREK, çARŞI da DESTEK!

Kızılay Bursa Şubesi de kampanya kapsamında Orhangazi’de Cumhuriyet Meydanı'na kurulan özel çadır ve kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı.

17.00 ile 24.00 saatleri arasında yürütülen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meydana kurulan çadır ve kan bağışı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Kampanyaya destek veren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da Kızılay'ın bağış çadırını ziyaret etti. Türkiye genelinde ilik nakli bekleyen binlerce hasta olduğuna söyleyen Başkan Çağlayan, "Ela Kızımız adına Orhangazi’de başlatılan bir kampanya çığ gibi büyüdü. Hem Ela kızımız, hem de diğer ilik nakli bekleyen hastalarımıza buradan inşallah güzel haberler çıkar" dedi.

Ela Taşkın’ın teyzesi Tuğcan Baltacı ise Ela için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konduğunu belirterek, "Doktorumuzla birlikte ilk önce ailesi ve yakınlarından kan örnekleri alındı. Ancak uygun donör ne yazık ki bulunamadı. Ardından kök hücre bankasına başvurduk. Burada da uygun donör bulunamayınca arkadaş ve aile çevremizle birlikte bir kampanya başlattık. Orhangazi bu kampanyaya sahip çıktı. Tüm Orhangazililere teşekkür ediyorum." dedi.

Kampanyaya sanatçı Haluk Levent de destek verdi. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından #elayadonörol hashtagıyla, kan örneği verirken fotoğrafın paylaşan Levent, "Eğer bu kan Ela'ya uygun olmazsa, başka bir çocuğumuza hayat verebilir. Kemik iliği bekleyen yüzlerce çocuk var. Haydi AHBAP!" şeklinde not düştü. 

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da #elayaİlikAranıyor hashtagıyla üyelerini kampanyaya davet etti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku