Yaşam:
YENİ KEŞFEDİLEN KANYONDA MUHTEŞEM MANZARA

Bölgedeki halkın 'Tazı Kanyonu' olarak adlandırdığı ve Köprüçay Nehri'nin yüksekliği 200 metreyi bulan kayalıklar arasından geçtiği doğa harikası kanyon, tatilci ve turistlerin son dönemdeki en gözde merkezi haline geldi. 14 kilometrelik Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde, her yıl binlerce tatilci ve turistlerin rafting başta olmak üzere trekking, tırmanış gibi birçok doğal aktivite için ziyaret ettiği bölgenin üst kısımlarında belirlenen kanyonun muhteşem manzarası, doğa yürüyüş gruplarını kendine çekiyor.

Bilgelik Vadisi olarak da adlandırılan Köprüçay Vadisi'nin sahip olduğu kanyonların İskandinav ülkelerinin fiyortlarından çok daha güzel olduğunu anlatan Patika Doğa Yürüyüş Grubu temsilcisi Nusret Yakışıklı, sadece yerli halk tarafından bilinen Tazı Kanyonu'nun en tepesinde dev kayalıklar arasından Köprüçay Nehri'ni de tam olarak gören noktadan çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştıktan sonra büyük ilgi görmeye başladığını söyledi.

Tazı Kanyonu'nun muhteşem manzarasının kısa sürede ulusal ve uluslararası gezginlerin dikkatini çektiğini belirten Yakışıklı, "Milli parka gelen ziyaretçiler için burada fotoğraf çektirme isteği adeta bir tutku halini aldı. Rafting yapılan bölgenin 10 kilometre kuzeyinde. Kayalıkların nehirden yüksekliği de 200 metre civarında" dedi.

Nusret Yakışıklı, Tazı Kanyonu'nun dünyaca ünlü Arizona'daki Horseshoe Bend ve İskandinavya fiyortları gibi seyyahların popüler bir noktası haline geleceğinden hiç şüphesi olmadığını söyledi.



DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku