YENİ SEÇİMLERLE BEKAMIZ ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?

Cumhur İttifakı, eğer yerel seçimlerde ittifak kazanmazsa veya zayıflarsa Türkiye’nin bir beka sorunu ile karşı karşıya kalacağını en önemli propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir korkutma.

BEKA SORUNUMUZ mu VAR?

Türkiye güçlü bir devlet. Türk milleti kendine uzanan bir el olduğunda birlik olup o eli kırmasını bilir. Belediye başkanı seçiminde kendine hizmet bakımından yakın bulduğu adaya oy veren vatandaş bir beka sorunu söz konusu olduğunda parti marti dinlemez, tek vücut olur.

Öte yandan sormazlar mı adama: bu ülkeyi 17 yıldır yönetiyorsunuz. Bir beka sorunu varsa bunu neden önlemediniz de yerel seçimlerin kaybına indirgeyecek kadar pamuk ipliğine bağladınız?

Bir beka sorunu varsa sorunu yaratan sizsiniz. Bunu daha önce neden önlemediniz? Eğer uyguladığınız politikaların yanlışlığı nedeniyle bir beka sorunu doğdu ise yerel seçimleri kazanınca doğru politikalara dönüş yapacak güce mi ulaşacaksınız? Zaten iktidar ve güç sizde.

Dolayısıyla bu iddia sadece seçime odaklı bir korkutma ve propaganda aracı ve tehlikeli. Bu propaganda milleti bölmektedir. Şu iddia ortaya konmakta: Biz merkezi ve yereli yani her yeri yönetmeliyiz. Aksi halde Amerika ve Batı pusuda yerel seçimleri bekliyor. Aksi halde bizi Venezuela gibi karıştırırlar.

BELEDİYELER BİZDEN OLMALI

Belediyeler Cumhur İttifakının adayları tarafından yönetilirse Ankara’nın her türlü desteğini alır ve bizlere daha iyi hizmet gelir, propagandası da çok büyük ayıp ve ittifaka oy vermeyen milyonlarca insana hakaret.

İttifak dışında bir adayın belediye başkanı olması halinde merkezi hükümet bu belediyeyi yani vatandaşını desteklemeyecek midir? Bizden olan ,olmayan vatandaş ayrımı mı yapacak? Bu nasıl bir devlet anlayışıdır?

Ayrıca merkezi hükümet belediyelerin gelirlerini mi kesecek? Aktarılan paylarını mı azaltacak? Onu denetim ve teftişlerle sürekli yoracak mı? Bir kılıfını bulup belediye başkanını görevden alarak kayyım mı atayacak?

BAŞKA BİRİLERİ YÖNETEMEZ

İddialara bakın: Cumhur İttifakının aslında AKP’nin adayları sadece belediyeleri yönetme kabiliyetine sahiptir. Biz belediyeciliği çok iyi biliriz. Bizden başkası bunu başaramaz. Hizmetler bizimle anlam kazanır.

Bu tür iddia ve propagandalar belediyeleri daha önce başarı ile yönetmiş şimdi de yönetebilecek isimler ve bu isimlere güvenen insanlara vefasızlık yapmak demek. Öyle gençlerimiz var ki hizmet için tüm varlığı ile işin içinde girecek ve büyük başarılar elde edecek yetenekte ve donanımda.

YEREL SEÇİMLER-EKONOMİK KRİZ

Ekonomik krizin yaratıcısı AKP yönetimi değilmiş gibi yerel seçimlerin kazanılması ile ekonomik krizin çözüm seçenekleri ilişkilendiriliyor. Ne ilgisi varsa?

Dış borç batağına batıran, üretim değil tüketim ekonomisini uygulayan, dış borcu ve sıcak parayı savurganca harcayan, tarımı yok eden, turizmi geliştirmeyen, rant ve yolsuzluk ekonomisi şartlarını hazırlayan AKP ve ona destek vererek sorumluluk üstlenen MHP değilmiş gibi yerel seçimlerin Cumhur İttifakı tarafından kazanılması halinde ekonomide denge ve dengeleme sağlanacakmış! Şaka gibi...

GALİBA BİZ!

Galiba biz korkulara kapılabilecek, aldanabilecek, geçmişi unutacak insanlardan oluşan bir milletiz.

Yerel seçimlerle ilgili bizi korkutanların ülkenin bu duruma gelmesinden hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi sandıklara koşup Cumhur İttifakı adaylarını belediye başkanı seçmeliyiz ki Amerikalılar bize bulaşamazsın. Çünkü Türkiye’nin bekasının sigortası AKP’dir.

Galiba akıl tutulmasındayız ki... korkutulabiliyoruz.

Hayır arkadaşım: Türkiye’nin sigortası Milli Birliğimizdir, Ordumuzdur. Öncülerimizdir. Korkma! Bu ülkenin üzerinden güneş hiçbir zaman batmayacaktır.

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87