YUNANİSTAN ASKERİ HAZIRLIKLARINI ARTIRIYOR!..

Yunanistan, Ege Denizi’ndeki askeri hazırlıklarını gözle görünür bir şekilde artırıyor. Yunanistan’ın Kelemez, Sömbeki, Semadirek ve Taşoz adalarında, 07-14 Mart 2017 tarihleri arasında seferberlik tatbikatı yapıldı. 1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmalarına göre gayri askeri statüde olan adalara düzenli askeri birlikler yerleştiren Yunanistan, adalarda bulunan sivil halkı da silahlandırarak milis askerleri olarak yetiştirdi.

Ege Denizi’nde işgal edilen adalarımızda da Yunan Milis Askerleri gösteri yapıyor, Türkiye’ye meydan okuyor. Yunanistan, düzenli askeri birliklere ilave olarak adalarımıza yerleştirdiği sivilleri de silahlandırdı. Silah, mühimmat ve üniforma ile donatılan sivil halk, Milis Askeri olarak eğitildi. Aydın Hurşit Adası’nda, 30 Mart 2017’deegemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunan Milis Askerleri, Türkiye’ye meydan okudu. Aydın İl sınırları içinde bulunan Hurşit Adası, Yunan işgali altında olan 18 ada arasında bulunuyor.
 

 
Yunanistan son olarak Midilli Adası’nda, 05-06 Nisan 2017 tarihlerinde iki gün süreli paraşüt tazeleme eğitimi yaptı. Tazeleme eğitimi ile ilgili haber, resim ve görüntüler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı. Yunanistan’ın paraşüt eğitimini ana kıtası yerine Çanakkale, Balıkesir ve İzmir kıyılarına 5 mil uzaklıktaki Midilli Adası’nda yapması çok önemli mesajlar içeriyor.


 
Midilli Adası, Lozan Antlaşması’nın 12 ve 13. maddelerine göre gayri askeri statüde. Yunan Hükümeti, Midilli Adası’na askeri birlik yerleştiremez, deniz üssü ve istihkâm tesisi inşa edemez. Ancak Yunanistan, 1960’lı yılların başından itibaren Midilli Adası’nı silahlandırdı. Mevcut durum itibarı ile Midilli Adası’nda, bir Mekanize Piyade Tümeni ve bir Deniz Üssü bulunuyor. Yunanistan adaya bir de paraşüt birliği yerleştirmiş.



Yunan paraşüt birlikleri, hedef adalara yapılacak uçarbirlik ve hava indirme harekâtı için eğitiliyor. Paraşüt eğitimlerinde, önce serbest paraşütçüler atlayarak hedef bölgesinin emniyetini sağlıyor.Daha sonra da büyük çaplı askeri birlikler hedef bölgesine otomatik paraşütle atlıyor ve denizden çıkan birliklerle birleşerek hedefi işgal ediyor.



Midilli Adası’nda icra edilen paraşüt tazeleme eğitiminde, hedef adalara yapılacak harekâtın provasının yapıldığı açıkça görülüyor.



Midilli Adası’nın yakınında Gökçeada ve Bozcaada bulunuyor. Yunanistan, Balkan Savaşı sırasında 20 Ekim 1912’de Bozcaada’yı, 30 Ekim 1912’de Gökçeada’yı işgal etti. Türkiye, 1923 Lozan Antlaşması ile her iki adayı yeniden egemenliği altına aldı. Yunanistan, Lozan’da vermek zorunda kaldığı Gökçeada ve Bozcaada’yı geri almak için prova mı yapıyor?
 

 
18 Türk Adası Yunan askerine teslim edildikten sonra Doğu Ege Denizi’nde elimizde sadece Gökçeada ve Bozcaada kaldı. Yunan askerine teslim edilecek adalar arasında Gökçeada ve Bozcaada var mı?Yunanistan, gayri askeri statüdeki Midilli Adası’nda paraşüt eğitimi yaparak Lozan Antlaşması’nı ihlal etti ve Türkiye’ye meydan okudu. Bütün bunlar olup biterken, Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan ve AKP Hükümeti, Yunanistan’a müzik notası bile vermedi, veremedi.

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Hakan Yılmazer 7 yıl önce

ümit bey madem bu sorun 60'lı yıllardan geliyor,bırakın başka dönemleri,milli savunma bakanlığı genel sekreterliği yaptığınız dönemde bu sorunun çözümü ile ilgili hiç bir şey yapmadınız mı? eğer yaptıysanız, yazınızda bunları da paylaşırsanız memnun olurum.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87