Asayiş:
159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

159 ÖĞRENCİ GÖZ ALTINDA

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestoları devam ediyor. Öğrenciler, saat 17.00'da üniversitenin Güney Kapı'sında AKPbasın açıklaması yapmak istedi.

Ancak öğrencilerin üniversiteden dışarı çıkması ve dışarıdan gelenlerin bu öğrencilerle buluşması engellendi.

ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜK BİNASI ÖNÜNDE TOPLANDI

Okuldan çıkmasına izin verilmeyen öğrenciler, rektörlük binası önünde toplandı. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” sloganları attı.

 “BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ”

‘Boğaziçi Dayanışması', rektörlük binasında nöbet tutmaya başlayan öğrencilerin görüntülerini paylaşarak, “Tüm kapıların önünde kayyum gelip bizle konuşana, arkadaşlarımızın hesabını verene kadar nöbetteyiz. Melih Bulu gelecek, hesap verecek. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı.

“MELİH BULU HESAP VERENE KADAR AYRILMAYACAĞIZ”

Öğrenciler tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

* Bir grup öğrencinin okuldan çıkışına izin vermeyen polis ablukası, okul dışında olan 30 kadar arkadaşımızı gözaltına aldı. Bizler; bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana, dışarıdaki basın açıklamamızın yapılmasına izin verilene, tüm bu tutuklamalara, gözaltlarına ve kamuoyunda hedef gösterilmemize sebep olan kayyum Melih Bulu hesap verene kadar kayyumluğun (rektörlük binası) önünden ayrılmayacağız.

“KAYYUMA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Öte yandan Etiler'de toplanan öğrencilere ise polisin müdahale ettiği ve çok sayıda gözaltı olduğu belirtildi. ‘Boğaziçi Dayanışması' tarafından yapılan açıklamada, “(Gözaltı) Tam sayı bilinmemekle beraber abluka sürüyor. Ne birliğimize ne dayanışmamıza gücünüz yeter. Kayyuma geçit vermeyeceğiz” denildi.

CHP’DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Partisinin MYK toplantısının ardından gün içerisinde öğrencilere yapılan muamelenin görüntülerini görünce Ankara'dan İstanbul'a geldiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Provokatörlere, yani dini duyguları kullanarak öğrencileri hedef gösterenlere ve saray iktidarının baskısına karşı yalnız bırakacağımız tek bir genç arkadaşımız yoktur” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN İFADESİ ALINIYOR”

Ayrıca CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu'nun avukat desteğiyle gözaltı süreçlerini yerinde ve anlık takipte olduğunu belirten Gökçen, “Vatan Emniyet'teyiz. Öğrencilerin ifadesi alınıyor” ifadelerini kullandı.

VALİLİK: MÜDAHALEYLE DAĞILMALARI SAĞLANDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversite

* Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

* Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.

ÇATILARA KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Kampüs dışındaki öğrenciler Güney Kapısı’ndan üniversite içerisine giriş yapamazken polis ablukasına alınan üniversitenin karşısındaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildiği cep telefonu kameralarına yansıdı.

VALİLİKTEN YASAK

İstanbul Valiliği, sabah saatlerinde yazılı bir açıklama ile Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde pandemi gerekçesiyle gösteri yasağı bulunduğu hatırlatması yapmıştı.

159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet güçlerinin kampüse girerek öğrencilere müdahalede bulunduğu olaylarla ilgili İstanbul Valiliği’nden yeni bir açıklama geldi. 159 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108), Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır.”

“TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDIK”

Gözaltına alınanlar arasında öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan’ın da bulunduğu öğrenildi. Avukat Ezgi Önalan gözaltı işlemiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Boğaziçi öğrencilerinin bugün yaptığı çağrı nedeniyle öğrencilerle buluştum, Boğaziçi’nin etrafı sarıldığı için otobüsten erken indik. İndiğimiz yerde öğrencilerle kısacık yürüdük, sonra hemen polis saldırdı. Ben de öğrencilerin işkenceyle gözaltına alınmasını engellemek, hukuk dışı uygulamaları kaydetmek için oradaydım. Ben de gözaltına alındım. Ters kelepçeyle yerlerde sürüklenerek gözaltına alındık.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EROL EVCİL İLE 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen Demir Yumruk operasyonunda gözaltına alınan, aralarında suç örgütü...

Haberi Oku