Asayiş:
KONYA'da VAHŞİ CİNAYET

KONYA'da VAHŞİ CİNAYET

Konya'da 22 Temmuz'da evinin önünden plakasız minibüsle kaçırılıp dağlık arazide saatlerce işkence gören ve hastanedeki tedavisinin 12. gününde hayatını kaybeden Emrah Ağar'ın IŞİD'in 'istihbaratçısı' olduğu ve örgüt içerisindeki hesaplaşma nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ağar dini toplantılara katılmaması, örgütün istediği gibi bir yaşam sürmemesi ve dinden çıktığı ileri sürüldü. Cinayetin Abdulsamet Demir'in azmettirmesi sonucu işlendiği belirtildi.

Demir'in yakalanması için çalışma sürerken, şüphelilerden Naci Ölmez, kardeşi Sedat Ölmez ve Abdullah Akdoğan tutuklandı. Sağlık sorunları nedeniyle yüzde 90 oranında raporu bulunan diğer şüpheli Emrah Ölmez ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Polisin incelemeleri sonucu sonucu Ağar'ın bağlı bulunduğu grup ile bir başka grup arasında yaklaşık 1 yıldır husumet bulunduğu belirtildi. Ağar'ın içerisinde bulunduğu grubun, geçen yıl Sedat Ölmez'i aynı dağlık araziye kaçırdığı, "Sen dinden çıkmışsın' diyerek ellerini ve ayaklarını bağlayıp işkence ettikleri tespit edildi.

Emniyetteki sorgularında 3 gün boyunca konuşmayan ve sonunda suçlarını itiraf eden şüphelilerin, cinayeti de Emrah Ağar'ın dini toplantılara katılmaması, örgütün istediği gibi bir yaşam sürmemesi ve dinden çıktığını ileri sürerek öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan Cinayet Büro ekipleri, olayda kullanılan minibüsün de döşeme ve koltuk kılıflarının değiştirilip temizlendikten sonra oto galeriye satıldığını belirledi. Galeriye giden polis, olayda kullanılan minibüsü bularak incelemeye aldı.

sputniknews.com

Anahtar Kelimeler
CinayetKonyaEmrah Ağar
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EROL EVCİL İLE 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen Demir Yumruk operasyonunda gözaltına alınan, aralarında suç örgütü...

Haberi Oku