BU DEPREM İSTANBUL’da OLSA İDİ NE DERLERDİ?

Elazığ_Malatya hattını vuran depremde hayatını yitiren yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet diliyorum. Elazığlı kardeşlerimizin derin acılarını da paylaşıyorum.

Günlerdir izliyorum: Oldukça dar bir alanı kapsayan bu deprem karşısında bile bu hükümet başarısız oldu. Yıkılan bina sayısı yüz bile değil… İki apartman enkazını bile günlerdir halledemediler.

Ama deprem bölgesinde AKP iktidarı bütün gücüyle gösteri yaptı. AKP’li bakanlar, halkın gözünü boyamak için bol bol konuştular. İktidarın emrindeki televizyonlar, deprem felaketini yaşayan insanlara “Çok mutluyuz!” dedirtmek için her türlü iletişimsel ahlaksızlığı yaptılar.

AKP’nin KALELERİ

Deprem olan bölge, yıllardır AKP’nin kalesi sayılan yer. Son 2018 seçimlerinde Elazığ, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’a yüzde 70 oy verdi. CHP adayı İnce ise yüzde 15’te kaldı. Milletvekili seçimlerinde de oran hemen hemen böyle…

Üstelik Elazığ-Malatya bölgesi Halidi tarikatın, örneğin Menzilcilerin etkin olduğu coğrafya…

Şimdi dönüp bir soru daha soralım:

“Böyle bir deprem İstanbul’da olsaydı, AKP destekçileri ile Menzilci, İsmailağacı, Süleymancı, Işıkçı taifesi ne derdi?”

“İstanbullu CHP’li İmamoğlu’na oy verdi; Allah da ceza kesti!”

Hatta Halidi Menzilci şeyhlerinden birisi çıkar şöyle konuşabilirdi: “İmamoğlu bize karşı tavır takınınca depreme emrettik; gitti İstanbul’u vurdu.”

Şaşırmayın, uydurduğumu da sanmayın. Çünkü bu çağdışı adamların kendilerini Allah yerine koyduklarının belgelerini tarikatlarla ilgili kitabımda aktardım.

Ama Elazığ depremi gösterdi ki bu işin şeyhlerle, duayla, günahla veya iyilikle ilgisi yoktur. Deprem tamamen doğa olayıdır. Yer kabuğunun zayıf noktaları ara ara böyle kırılarak üstündeki her şeyi sallar.

Bizim cahiller ise bunu yüzyıllar boyunca sarı öküzün boynuzundaki dünyanın öküz oynayınca sallanması sanmışlardır.

SURİYELİLER KADAR DEĞER VERİN

Yıkılan ve hasarlı bina sayısına bakınca devletimizin bu sorunu kolayca çözeceğini düşünüyoruz. Ama yeter ki istesinler. AKP Lideri Erdoğan, işi milletin sırtına yıkıp uzatmak yerine hemen hazineye el atmalı. Suriyelilere gösterdiği özel ilgiyi kendisine yüzde70 oy veren Elazığ halkına da göstermeli.

Suriyelilere 50 milyar dolar ödemediler mi? Bunun 50’de birisini Elazığ’da yıkılan binaları yeniden yapmak için kullansalar yeter.

Sayın Erdoğan yeni saray projelerinden, 10’u bulan özel uçaktan, 1001 odalı saraya yüksek para harcamaktan vazgeçip mağdur milleti düşünmeli.

Umarım ki Elazığ halkı da uyanıp Suriyelilere gösterilen ilginin benzerini kendileri için isterler.

DEPREM-İSTANBUL

Türkiye’nin kaynaklarını beton olarak toprağa gömen AKP Lideri Tayyip Erdoğan’ı sosyal medya üstünden uyarmıştım: “İstanbul depremi kapıya dayandı. Binlerce insan ölecek. Kanal İstanbul'u bırak. Oraya yapılacak yatırımla İstanbul'un çürük binalarını yenile... Yine sizin müteahhitler yapsın, yine siz kazanın ama bizler ölmeyelim...”

Gel gör ki buna benzer açıklamalar yapan Başkan İmamoğlu’nu Sayın Erdoğan azarlamış, “Sen işine bak, biz bu kanalı yapacağız!” demişti.

En az 150 milyar lira toprağa gömülecek…Çevre felaketinden, iki büyük su barajının yok edilmesinden, trafiğin çökeceğinden, Trakya’nın parçalanacağından söz etmiyorum.

Deprem kapıda…. Ülkeyi yöneten tek kişinin (CB Erdoğan) İstanbul halkının canını düşünerek şehrin çürük binalarını yıktırıp deprem tehdidini en aza indirmesi gerekmez mi?

Ama onun derdi başka… AKP iktidarının kutsal müteahhitlerine devlet kasasından milyarlarca lira para aktarması için böyle kanal ihaleleri yapması gerekiyor.

İstanbullu ölebilir… Bunlar gelirler cenazelerde gözyaşı bile dökebilirler. Ama yandaş işadamları bu ölümlerden bile ciddi paralar kazanırlar.

Şehitler için toplanan parayı bile iç etmeye kalkışan AKP iktidarı deprem için toplanan paraları da ister istemez siyasal projeler için harcayacak, halkımızı bu açık ölüm tehdidi karşısında korumasız bırakacaklardır.

Tek ve kesin çözüm: Ölmemek için AKP iktidarını başımızdan göndermek zorundayız…

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87