CHP ve KURULTAY

CHP’nin 36. olağan kurultayı 3-4 Şubat’ta Ankara’da yapılacak.

Cumhuriyetin kurulmasında kurucu parti olması, Atatürk’ün ilk genel başkanı olması gibi özellikleri ile sonsuza kadar yaşamasını beklediğimiz kurucu siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi için önemli bir kurultay.

Geçmiş kurultaylarda yapılan seçimlerdeki sonuçlar, CHP içinde köklü değişiklikleri işaret etmemiş, hatta kurultay sonuçlarından Türkiye’yi etkileyen politikalar üretecek kadroları görememiştik.

Ülkenin geldiği yerde politikalarını eleştirdiğimiz AKP’nin planlı bir şekilde bildiğini okuması, BEKA sorunu ile bizi yüz yüze bırakması ve muhalefet olarak söylemden öteye gidilememesi, bu kurultayda masaya yatırılan konuların başında geliyor.

Genel başkandan başlayarak, parti meclisi üyelerinin ve kurullarının “iyi adam, dürüst adam” etiketleri ile yürütülmesi ve seçimlerde bu ölçülerin esas alınarak mevcut düzenin sürdürülmesi ülkeye Cumhuriyetin korunması yönünde çözüm olamadı.

AKP’nin karşısında bilinen muhalefet yöntemleri, oy çalmışlar bunu hesaplayamadık söylemleri ile sürdürülen kaderciliğe dayalı muhalefet tabanda rahatsızlık yaratıyor.

Seçimlerde yapılacak hileleri tamamen ortadan kaldıracak parti içi seferberlik başta olmak üzere, Anayasa’nın yurttaşlara yüklediği koruma ve kollama görevini gerektiğinde demokratik yöntemlerle sürdürecek yeni bir ekip veya mevcut ekibin aynı iddialarla seçime katılması artık kaçınılmazdır.

Bu kurultay CHP’nin değil, Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi tabanı delegelerin bu bilinçle seçimlerini yapmasını bekliyor ve umarım delegeler bunun farkındadır…

https://twitter.com/tubaemlek
https://www.facebook.com/Emlek.Tuba

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87