CUMHURİYETİ KORUYACAK MISINIZ? 

Paul Henze, ABD Başkanı Jimmy Carter'a "Bizim çocuklar işi bitirdi"

12 Eylül askeri darbesi tamamlandıktan sonra Kenan Evren için söylediği söz.

Torunları iş başında şimdi…

12 Eylül 1980 Askeri darbesi "Tam Bağımsız Cumhuriyet"e vurulan en güçlü darbelerden biriydi. 

Siyasal İslam güç kazanırken, ülke bağımsızlığı ve Cumhuriyet ağır yara aldı. Ekonomide dışa bağımlılık arttı, ithal ikame politikası tamamen terk edildi. Yerli üretim ağır darbe aldı. Siyasal İslam’ın güçlenmesi için birçok adım atıldı. 

İşin ilginç yanı İslamcıların bu dönemde en çok mağdur edildiklerini anlatıp durmaları olacak. Bu dönemden en çok fayda sağlayan İslami kesim olurken, sürekli mağdur edildik söyleminin ne manaya geldiği sonra ortaya çıkacaktır. 

ABD, BOP projesi için ve Milli Bağımsız ekonomik sistemi öngören Ulus-devlet yapısını bozmak için birinci müttefiki İslamcıları seçeli çok olmuştu. Yeşil Kuşak projesi için Uğur Mumcu’nun Rabıta kitabında anlattığı Rabıta örgütü faaliyetleri devam ediyordu. ABD çeşitli raporlarda bu çalışmayı dile getirmiştir.

İkinci müttefiki Militan Kürt gruplar, onlarda 12 Eylül Askeri darbesinin sadece Kürtler için yapıldığını sürekli dile getiriyordu.

Bu kadar yakın tarihte olanları görmeyecek, duymayacak onların dediğine inanacaktık. Kendi babalarımız gözümüzün önünde işkence edilip sürülürken, babalarımıza yapılanlara inanmayacak, 12 Eylül Askeri darbesinin sadece Kürtlere ve İslamcılara karşı yapıldığına inanacaktık. 

İşte bu iki grup 12 Eylül'den aldığı güçle Laik, Demokratik Cumhuriyetin karşısında yerlerini aldılar. Hesapları Sevr'den. Onları sahaya sürenlerin hesabı vardı, hesapları belli Lozan’ın intikamını almak. Aslında istenen ekonomik olarak daha karlı ve daha kolay sömürmektir. Ulus-Devletin aşırı korumacı duvarlarından rahatsızlardı. Bu duvarı dıştan ve içten yıkmak için politikalar geliştirmişlerdi. 

Bunlar olur iken; 

Cumhuriyetten yana olanlar döner koltuklarınızı seçmekle meşguldü. Bunlar güç kazandı en sonunda açıkça Cumhuriyete saldırmaya başladılar. 

Bir milletvekili aday adayı “Hilafet bu topraklarda battı bu topraklardan doğacak diyor” 

Bir milletvekili “Seçim sonucu ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız” diyerek açıkça demokrasiyi, cumhuriyeti tanımadığını ilan ediyor.

1 Kasım seçim sandığı geliyor. 

Cumhuriyeti sandıkta koruyabilecek iken korumayanlar hepiniz tarih karşısında suçlu olacaksınız…



https://twitter.com/nasuhbektas

https://www.facebook.com/bektasnasuh

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87