Dünya:
1700 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

1700 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

İskandinav havayolu SAS, pilotların temmuz ayında gittiği iki haftalık grev ve bazı uçakların teslimatının gecikmesi sebebiyle önümüzdeki aylarda yapacağı 1700 uçuşu iptal etti.

En büyük hissedarları İsveç ve Danimarka olan havayolu, Temmuz ayında grev nedeniyle 3 bin 700 uçuşu iptal etmiş, şirketin geleceğinin tehlikeye girdiğini belirtmişti.

SAS bugün, Eylül ve Ekim aylarındaki uçuşlardan 1700’ünün, yani yaklaşık yüzde 4’ünün iptal edildiğini ve yolcuların başka uçuşlara alındığını açıkladı.

TALEPTE DARALMA GÖRÜNMÜYOR

“İptaller kısmen grevin etkilerinin sonucu ama bazı uçakların teslimatlarının gecikmesinin de etkisi var” diyen SAS sözcüsü şirketin talepte daralma gözlemlemediğini ekledi.

SAS geçen hafta, ABD’de başlattığı iflas koruma süreci kapsamında Apollo Global Management’tan finansman aldığını duyurmuştu.

Pandemi öncesinde zarar eden şirket düşük maliyetli havayollarıyla yoğun rekabetten dolayı para kaybediyordu. Şirket Temmuz’da grev başladıktan bir gün sonra iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku