Dünya:
AB, FRANSA İÇİN HAREKETE GEÇTİ

AB, FRANSA İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Fransa’nın AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında yangınlarla mücadelede yardım talebi üzerine, ülkeye 4 yangın söndürme uçağı gönderildiği açıklandı.
AB Sivil Koruma Mekanizması'nın sosyal ağ Twitter’da yer alan açıklamasında, Yunanistan ve İsveç'te konuşlandırılmış uçakların bölgeye gönderildiği bilgisi yer aldı.

MACRON'DAN AVRUPA DAYANIŞMASI MESAJIFran

sa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter’dan açıklama yaparak Almanya, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Avusturya'nın da yangınlarla mücadele için yardım sağladığını söyledi ve ekledi: “Ortaklarımız, yangınlarla mücadelede Fransa'nın yardımına koşuyor. Onlara teşekkür ederiz. Avrupa dayanışması iş başında!"
Fransa’nın güneybatısında geçtiğimiz ay ülke tarihinin en büyük orman yangınlarıyla mücadele edildiği Gironde bölgesinde yeniden alevlerle mücadele ediliyor. Yangın giderek yayılırken, iki gün içinde 6 bin 800 hektardan fazla alan küle döndü. Risk nedeniyle tahliye edilenlerin sayısı 10 bine yükselirken, yanan ev sayısı ise 17’ye ulaştı.

"İŞİMİZ ÇOK ZOR"

Gironde Valisi Fabien Buccio, yaklaşık bin 100 itfaiyecinin seferber edildiğini belirterek, “İşimiz çok zor, bitki örtüsü ve toprak bir aydan fazla süre boyunca yağış almadı, kuru kaldı. Kavurucu sıcaklıkların Cumartesi gününe kadar devam etmesi ve çok kuru havayla birleştiğinde yeni yangın riski oluşturması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Fransa Ulusal İtfaiyeciler Federasyonu (FNSPF) Başkanı Gregory Allion ise, “Bu çok hızlı ilerleyen bir yangın” diye konuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku