Dünya:
AB'nin YENİ HEDEFİ ALTIN...

AB'nin YENİ HEDEFİ ALTIN...

Avrupa Birliği, 23-24 Haziran'da yapılacak zirvede Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı içinde altının da yer aldığı yeni yaptırımlar konusunu görüşecek. Euronews Türkçe'deki habere göre AB liderleri, 20 Haziran tarihli taslak metinde 'yaptırımları güçlendirmek için çalışmaya devam edecekleri" taahhüdünde bulunuyor. Kuzey ve Doğu ülkeleri yedinci paket üzerinde ısrar ederken; Almanya ve Belçika gibi ülkeler mevcut önlemleri uygulamaya odaklanmayı talep ediyor.

Taslak metin, Almanya'nın istekleri doğrultusunda, açık bir şekilde yedinci bir pakete atıfta bulunmuyor. Yetkililer, şu anda yeni bir plan hazırlanmamasına rağmen, hedef alınacak sektörleri belirlemek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Brüksel, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale başlamasından bu yana Rusya ve Beyaz Rusya'ya karşı altı yaptırım paketi kabul etti. Ancak birlik üyeleri kendi ekonomilerine Rusya'dan daha fazla zarar verebileceği endişesiyle gaz dahil birçok alanı yaptırım listesinin dışında bıraktı.

ALTIN YAPTIRIMI

Kaynaklar, AB'nin Rusya'ya karşı bir sonraki olası hedeflerden birinin altın olduğunu söylüyor. Danimarka'nın AB büyükelçisinin bir sözcüsünün, geçen hafta AB elçilerinin kapalı kapılar ardında yaptığı bir toplantıda, "Kopenhag'ın yaptırım listesine altını eklemek istediğini" aktardı. İngiliz basınına konuşan bir kaynak, Avrupa Komisyonu'nun altın yaptırımı için çalıştığını söyledi; ancak tedbirin ayrıntısının net olmadığını kaydetti. Altın, Batı yaptırımları nedeniyle yurtdışında tutulan bazı varlıklarına erişimde kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Rusya Merkez Bankası için "çok önemli bir varlık" olarak değerlendiriliyor.

MALİ DESTEK

Taslak belgede, AB liderlerinin Ukrayna'nın yeniden inşasını finanse etme planlarını hızlandırmak için 9 milyar euroya kadar yeni acil durum fonlarını not edecekleri belirtildi. Belgede, ayrıca Kiev'e askeri destek için onaylanmış 2 milyar euroya ek olarak 500 milyon euroluk yardımın eklenebileceği kaydedildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku