Dünya:
ABD'de MODERNA AŞISI UYARISI

ABD’de MODERNA AŞISI UYARISI

Corona virüsüne karşı ilk onay alan Pfizer-BioNTech aşısında can kayıpları yaşanması dünya genelinde endişelere yol açtı. ABD’nin California eyaletinden de kritik bir uyarı geldi.

ABD basını California sağlık yetkililerinin alerjik reaksiyonlar nedeniyle Moderna’nın aşısının dağıtımının geçici olarak durdurulmasını tavsiye ettiğini duyurdu.

10 KİŞİDE REAKSİYON

Eyalette Moderna aşısının uygulandığı bir klinikte, 10 kişinin alerjik reaksiyon göstermesi üzerine böyle bir tavsiye kararı alındı. Sağlık görevlileri, durumu araştırdıklarını belirtirken, uzmanlar, aşıya karşı gelişen alerjik durumun 100 binde bir olduğunu açıklamıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) 20 Aralık’ta onayladığı Moderna aşısının ülkede dağıtımı sürüyor. Şimdiye dek 5.9 milyon aşının ulaştırıldığı belirtiliyor.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku