Dünya:
ABD'den İTİRAF...

ABD’den İTİRAF...

ABD’nin istihbarat birimi CIA, yıllar sonra bir itirafta bulundu… Yetkililerin “top secret” yani “çok gizli” ibaresiyle hazırladığı yazışmalarda, ABD’nin farklı ülkelerde görevli onlarca CIA ajanının yakalandığı, öldürüldüğü ya da kimliğinin ifşa edildiği belirtildi.

New York Times gazetesinde yer alan ve büyük yankı uyandıran haberde, son yıllarda onlarca ajanın kaybolduğu belirtilirken bu isimler arasında CIA adına çalışan ve başka ülkelerde  yaşayan kişiler olduğu da belirtildi. Özellikle Rusya, Çin, İran ve Pakistan’daki istihbarat hizmetlerinin CIA için zorluk yarattığı belirtilirken bu bölgelerde yaşayan bazı ajanların taraf değiştirdiği de belirtildi.

CIA’nin bu sorunlarla geçmişte de karşılaştığı fakat bu durumun artık kronik bir hale geldiği de yazışmalarda belirtiliyor. Belgede, Teşkilat’a yıllarca ‘veba’ olan sorunların belirtildiği kaydedilirken bunlar, “Kaynaklara çok fazla güvenmek, rakip istihbarat teşkilatlarını hafife almak, potansiyel riskleri hesaba katmadan muhbirleri işe almak” olarak sıralanıyor.

New York Times’ın haberi ile ilgili olarak CIA resmi bir açıklama yapmadı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku