Dünya:
ALMANYA 2 HAFTA SONRA KARAR VERECEK

ALMANYA 2 HAFTA SONRA KARAR VERECEK

Önceki akşam (Cuma) Dışişleri ve Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey diplomatların Alman parlamenterlere brifing verdiğini aktaran Spiegel, önümüzdeki iki hafta süresince Ankara ile yapılacak görüşmelerin sonucuna göre kesin kararın verileceğini öne sürdü.

Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ile Başbakanlık çevrelerindeki beklentinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrının değişmeyeceği yönünde olduğunu aktaran Der Spiegel, NATO zirvesi kapsamında bir araya gelen Başbakan Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 dakika civarındaki görüşmede daha çok kendi tezlerini aktardıklarını, çözüm konusunda ilerleme sağlanamadığı bilgisini paylaştı.

İncirlik konusunda Türkiye’nin tavrının değişmesi konusundaki çabayı Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yapması bekleniyor. Başbakan Angela Merkel’in NATO zirvesi öncesinde çekilme tehdidinde bulunmasına rağmen, Spiegel Almanya’nın NATO ortağı bir ülkeden askerlerini çekmesinin sembolik açıdan önemli olduğunu, bu nedenle İncirlik’ten çekilme konusunun görüşmelerle çözülmek istendiğine dikkat çekti.



DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku