Dünya:
ALMANYA KAHRAMAN TÜRK İÇİN SEFERBER
ALMANYA KAHRAMAN TÜRK İÇİN SEFERBER OLDU

Köln'de boğulmak üzere olan 2 çocuğu kurtarmak için Cumartesi günü Ren Nehri'ne atladıktan sonra suda kaybolan Ali Kurt için durdurulan arama çalışmaları tekrar başlatıldı.

Aileyi Köln Belediyesi Meclis Üyesi Malik Kahraman ile birlikte ziyaret eden Köln Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes, kayıp Kurt'un bulunması için tüm olanakları seferber edecekleri sözünü verdi. Ali Kurt'un suya atladığı yerden akıntı yönüne doğru Almanya sınırına kadar helikopterler ve arama botları tüm nehri tarayacak. Almanya sınırından sonra ise Hollanda'dan da yardım istenip Ren nehri Kuzey Denizi'ne kadar taranacak. Nehir üzerinde yer yer dalgıçlar devreye girerek nehrin dibinde de arama yapacak. Köln Büyükşehir Belediyesi, aileye ziyarette bulunan misafirlerin konaklaması için de evin önüne bir çadırı kurdurdu. Ali Kurt'un eşi ve çocuklarının iki uzman psikolog eşliğinde psikolojik destek aldıkları da bildirildi. Ali Kurt'un kardeşi Hünkar Kurt, şöyle dedi:

"Ağabeyim kaybolduktan sonra aramalar durdurulmuştu. Aramalar tekrar başlatıldı. Belediye başkanı Duisburg'un ötesine geçip Hollanda'da da aramaların yapılmaya başladığını söyledi. Şu anda bizim tek isteğimiz ağabeyimin bedenini canlı bulmak. İnşallah bu olur, arzumuz isteğimiz bu. Gazeteler ve sosyal medyada ağabeyime 'Kahraman Türk' deniliyor. Kendisi dini, mezhebi, rengi, ırkı gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin, sadece çocuklara yardım etmek için, kendininde evlat sahibi olması ve o duyguları bildiği için bir an bile tereddüt etmeden suya atlıyor ve 600 metre kadar suda sürükleniyor. Kız çocuğunu zor da olsa kıyıya kadar getiriyor ve kendisi tutunamıyor, çıkamıyor. Herkesin dualarını bekliyoruz. İnşallah bulacağız.”

Biraz gecikmeli de olsa Köln Belediyesi'nin kendilerine yardım etmesinin ümitlerini arttırdığını belirten Ali'nin yeğeni Oktay Ilgaz ise şunları söyledi:

"Başkonsolosluk aradı ilgilendi, biraz gecikmelide olsa belediye yanımızda olduğunu gösterdi. Belediye başkan yardımcısı bugün iki kez geldi ve belediye başkanı kendisi de geleceğini söylemiş. Misafirlerimizin kalması için bir çadır kurdurdular. Arama çalışmalarının tekrar başlaması bizi sevindirdi. Biz de aramaya devam edeceğiz. Ali'nin eşi, dostu, arkadaşları ve sevenleri Cumartesi günü saat 12.00'de evin önünde toplanıp Duisburg'un da ilerisine kadar elimizden geldiğince küçük bir umut için nehir kenarından yürüyerek ve araçlarla arayarak ilerleyeceğiz."

DESTEK VERİYORLAR


Ali Kurt'un sevenleri "Ali Kurt Der Held vom Rhein – Ren nehrinin Kahramanı Ali Kurt” isimli bir Facebook sayfası oluşturdular. Henüz kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden 7 binden fazla kişinin katıldığı sayfa ile Ali'nin ailesine destek verilmesi hedeflendi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku